Διανομή φαγητού σε μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας από τον ΕΕΣ- Οι περίοικοι ενοχλήθηκαν

  • Iatropedia
Κλιμάκιο εθελοντών των Τομέων Κοινωνικής Πρόνοιας και Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διένειμε φαγητό και νερό σε νεοεισερχομένους πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν βρει προσωρινό κατάλυμα στην πλατεία Βικτωρίας αλλά αναγκάστηκαν να μεταφερθούν επειδή οι περίοικοι θεώρησαν ότι με τον τρόπο αυτό "νομιμοποιούν" την πλατεία ως ...καταυλισμό.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δρ Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. είχαν ήδη διανείμει τη μεγαλύτερη ποσότητα ανθρωπιστικού υλικού.

Μετά όμως από διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής ότι μέσω της συγκεκριμένης δράσης νομιμοποιείται ο χώρος ως καταυλισμός εγκατάστασης μεταναστών, αποφάσισε να αποχωρήσει το κλιμάκιο, προς αποφυγή έντασης και ρήξης με τους κατοίκους, τους οποίους θέλει αρωγούς και συμμάχους στο έργο του, και να μην επιστρέψει κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ. στο ίδιο μέρος.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κλιμακώνει το τελευταίο διάστημα την ανταπόκρισή του στις πρωτοφανείς ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας από την προσέλευση μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, προσφέροντας ανακούφιση στις ευάλωτες αυτές ομάδες που αναζητούν ασφάλεια και καταφύγιο στον ευρωπαϊκό χώρο μακριά από τις εμπόλεμες ζώνες των χωρών τους.