Διαχείριση πόνου μέσω… application!

  • Iatropedia
Μια νέα εφαρμογή κινητού τηλεφώνου που αναπτύχθηκε από ερευνητές του Keele University Institute και τους σχεδιαστές λογισμικού Secret Attic θα κάνει το smartphone πασχόντων από χρόνιο πόνο «εργαλείο» για να καταγράφουν πώς αισθάνονται κάθε μέρα.

Οι πληροφορίες που θα καταγράφει η νέα εφαρμογή (app) θα επιτρέπουν στον γιατρό τους να διαπιστώνει κατά πόσο ανταποκρίνονται στην φαρμακευτική αγωγή, εξασφαλίζοντας έτσι ότι οι ασθενείς θα λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στην κατάσταση που βρίσκονται. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Secret Attic, η χρήση της τεχνολογίας κινητών στην διαχείριση του πόνου παρέχει την δυνατότητα στους πάσχοντες να κρατούν εύκολα και γρήγορα ένα «ημερολόγιο» της κατάστασής τους, στο οποίο θα ανατρέχουν τόσοι οι ίδιοι όσο και ο θεράπων ιατρός τους στις συναντήσεις τους χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να θυμούνται πώς ακριβώς αισθάνονταν κάποια συγκεκριμένη ημέρα.

Ήδη, η σχετική εφαρμογή βρίσκεται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών προκειμένου να διαπιστωθεί τί μπορεί να κάνει και πόσο καλά. Ο Δρ. Τζων Μπέντσον, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Keele, σημειώνει ότι «είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόζουν αυτό το είδος εφαρμογής σε κλινικές δοκιμές και ανυπομονούμε να δούμε τα αποτελέσματα. Όταν θα είναι διαθέσιμα, η εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για να βοηθήσει τους ασθενείς, αλλά τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν ανώνυμα για να υποστηρίξουν περαιτέρω μελλοντικές έρευνες με αντικείμενο την διαχείριση του πόνου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έξυπνα τρικ για να περάσει γρήγορα ο πονόλαιμος!