Δένουν τα παιδιά για να μην τα κλέψουν! Τα αρπάζουν σε 90 δευτερόλεπτα- Βίντεο

  • Iatropedia
Ο φόβος και ο τρόμος των γονιών είναι να μην αρπάξει κάποιος το παιδί τους. Ειδικά όταν εκείνοι ψωνίζουν ή περπατούν αμέριμνοι στο δρόμο. Δεν είναι εξάλλου σπάνιες οι εικόνες σε χώρες του εξωτερικού όπου πολλά παιδάκια που βρίσκονται στην νηπιακή κυρίως ηλικία να είναι δεμένα από την πλάτη προκειμένου οι γονείς τους να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη αρπαγή ή φυγή τους. Ο φόβος φαίνεται ότι εντείνεται τις τελευταίες ημέρες μετά και τις αποκαλύψεις για την 4χρονη Μαρία που βρέθηκε στα χέρια Αθιγγάνων.

Οι γονείς βρίσκουν διάφορους τρόπους προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν τα παιδιά τους. Ενδεικτική η λεγόμενη ζώνη πλάτης από την οποία τα παιδιά δεν μπορούν να απομακρυνθούν. Ούτε ένα βήμα δεν μπορούν να κάνουν χωρίς να το νιώσουν οι γονείς. Απλώς αφήνονται στα χέρια που τα κατευθύνουν όπου εκείνοι επιθυμούν.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με τη μικρή Μαρία στα Φάρσαλα που βρέθηκε στα χέρια ζευγαριού Ρομά το πανελλήνιο και όχι μόνο συγκλονίστηκε και παρακολουθεί με αγωνία την δραματική εξέλιξη της υπόθεσης αυτής.

Την ίδια στιγμή δημοφιλής ιστοσελίδα στην Ελλάδα πουλάει τις ''ζώνες πλάτης '' όπου βοηθούν τους γονείς να έχουν πάντα τα παιδιά τους υπό έλεγχο.

Μπορεί στο εξωτερικό η εικόνα ενός παιδιού δεμένου από την πλάτη να μην είναι πρωτόγνωρη αλλά για τα ελληνικά δεδομένα ξενίζει.

Πάντως αρκετοί γονείς δειλά δειλά σπεύδουν να το προμηθευτούν αφού έτσι μπορούν να αναχαιτίσουν τους εισβολείς.

Ιδιαίτερα σε χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός όπως αεροδρόμια σταθμοί λεωφορείων και τρένων αλλά και σε εμπορικά κέντρα κυρίως σε περιόδους εκπτώσεων όπου γίνεται το αδιαχώρητο, οι μαμάδες και οι μπαμπάδες που δεν έχουν να αφήσουν κάπου τα παιδιά τους και αναγκάζονται να τα πάρουν μαζί τους, τους τοποθετούν την ζώνη και τα ελέγχουν από το ειδικό λουρί.

Την ίδια στιγμή προκαλούν ρίγη ανησυχίας οι υποθέσεις των παιδιών που εξαφανίστηκαν και επανήλθαν στην δημοσιότητα με αφορμή την υπόθεση τη μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα. Υποθέσεις που συγκλόνισαν και παραμένουν ανοιχτές πληγές για τους γονείς και τους συγγενείς τους .

Η Μαντλίν στην Πορτογαλία, ο Μπεν στην Κω, ο Άλεξ στην Βέροια και τελευταία η μικρή Μαρία.

συγκλονιστικό βίντεο

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε νε δείτε πως μπορεί να σας κλέψουν το παιδί μόλις μέσα σε 90 δευτερόλεπτα!

Μπορεί το βίντεο αυτό να είναι πείραμα αλλά αποτυπώνει το πόσο εύκολα μπορεί ένα παιδί να παρασυρθεί από … έναν άγνωστο.

Το βίντεο προβλήθηκε από διαδικτυακή τηλεόραση του ITV και της εκπομπής Daybreak και αποκαλύπτει πόσο εύκολο είναι τελικά ένα παιδί να παρασυρθεί από έναν άγνωστο.

Όπως αναφέρει και το 4news ο «άγνωστος» άνδρας ζήτησε από τους γονείς εννέα παιδιών ηλικίας 5-11 να συμμετάσχουν στο πείραμα ώστε να διαπιστωθεί αν τα παιδιά θα τον ακολουθούσαν και τα αποτελέσματα προκαλούν σοκ, καθώς τα επτά από αυτά ακολούθησαν τον άγνωστο έξω από το πάρκο.

«Βγήκε μαζί του έξω από το πάρκο και ο γιος μου τον ακολούθησε. Δε μπορούσα να το πιστέψω», είπε μία μητέρα.

«Τρομοκρατήθηκα και διαπίστωσα ότι δεν επιτρέπεται να είσαι αφελής, δε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου κατανοούν όσα τους λες», συμπλήρωσε έκπληκτη η μητέρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο! Διπλασιάζεται η συμμετοχή και στα γενόσημα! Νέες τσουχτερές τιμές

Χωρίς δωρεάν φυσικοθεραπείες από σήμερα! Μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ

Χωρίς εξειδικευμένες εξετάσεις τα ελληνικά νοσοκομεία! Γιατί λείπουν σημαντικά τεστ

Ξεσκονίζονται νοσοκομεία και ιδρύματα για εμπόριο παιδιών! Σοκ στο πανελλήνιο για την 4χρονη