Δεν ζήτησαν ποτέ συνεργασία με την ηγεσία του ΥΥΚΑ οι γιατροί που κάνουν επίσχεση υποστηρίζει ο υπ. Υγείας

  • Iatropedia
Σχετικά με την επίσχεση εργασίας των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι το υπουργείο ανταποκρίνεται σε διάστημα 2-3 ημερών στα αιτήματα των φορέων που εμπλέκονται στο χώρο της υγείας. αλλάουδέποτε ο συγκεκριμένος φορέας (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ζήτησε ραντεβού, διερωτώμενος μάλιστα γιατί επελέγη να γίνει μία τέτοια κινητοποίηση και αρχές Αυγούστου.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Πρόσθεσε μάλιστα ο υπουργός Υγείας ότι έχει ήδη ζητήσει από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, να τους καλέσει για να αναζητηθεί λύση στο πρόβλημα.

Όσο για τις πληρωμές του Μαρτίου που εκκρεμούν στους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι θα βρεθεί λύση εντός του τρέχοντος μήνα, προσθέτοντας όμως ότι «όσον αφορά στα εργαστηριακά, η σημερινή ηγεσία προχωρά σε μια νέα σύμβαση, διότι αυτά τα πάρτι που γίνονταν στο χώρο αυτό πρέπει να σταματήσουν».

Να θυμίσουμε ότι από χθες οι γιατροί της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας χωρίς την στήριξη άλλων επιστημονικών ή συνδικαλιστικών φορέων όπως είναι ο ΠΙΣ ή ο ΙΣΑ.

Η εν λόγω επίσχεση γίνεται για τα γνωστά προβλήματα καθυστέρησης στις πληρωμές τους και έχει αναγγελθεί ότι θα διαρκέσει σε πρώτη φάση μέχρι την προσεχή Παρασκευή.