Δεν βρίσκεται σε ταξίδι ο υπουργός Υγείας… Απλά δεν πήγε στον «Άγιο Σάββα»

  • Iatropedia
Η είδηση ήταν σήμερα η μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" αλλά προς στιγμή φάνηκε να υποβαθμίζεται μπροστά στην υπαναχώρηση του κ. Κουρουμπλή να παραστεί και εκείνος στο μεγάλο γεγονός.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τον περίμεναν πλήθη λαού αλλά εκείνος δεν εμφανίστηκε… Προσκύνησαν το ιερό σκήνωμα της γίας Βαρβάρας που μεταφέρθηκε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο και μετά έφυγαν…

Ο υπουργός Υγείας είχε αποφασίσει από χθες να μην παραστεί στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» καθώς τόσο οι αντιδράσεις από μέλη της κυβέρνησης για μια πιθανή τέτοια κίνηση όσο και ο επικείμενος διαχωρισμός Εκκλησίας Κράτους που κάποιοι δρομολογούν, δεν επιτρέπουν παρόμοιες συμπεριφορές.

Μιλώντας μάλιστα σε τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε:»Είναι θέμα εντελώς προσωπικό του κάθε ανθρώπου και δεν χρειάζεται να συνεχίζουμε να το συζητάμε…».

Μάλιστα, το πρωί στην Αγία Βαρβάρα στο Αιγάλεω μετέβη ο Αρχιεπόσκοπος Ιερώνυμος για να προσκυνήσει τα λείψανα και εκατοντάδες πιστοί βρίσκονταν εκεί περιμένοντας για το ίδιο πράγμα…

Ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε για τη δήλωση του Νίκου Φίλη πως είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για να προχωρήσει ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας. Η απάντηση του προκαθήμενου της Εκκλησίας ήταν κάτι περισσότερο από αιχμηρή: «Τώρα, ας μην χαλάσουμε την ατμόσφαιρα. Αυτό θέλει πολύ συζήτηση. Αυτοί που σκέφτονται τέτοια πράγματα, θα τα μετανοήσουν», απάντησε ο κ. Ιερώνυμος.

Ατέλειωτες ουρές

Στο μεταξύ ατέλειωτες ουρές είχε σχηματίσει ο κόσμος από νωρίς το πρωί, περιμένοντας να προσκυνήσει το ιερό λείψανο που μεταφέρθηκε στο ογκολογικό νοσοκομείο.

Με αφορμή το γεγονός αυτό οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τις τραγικές ελλείψεις, που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας. Μάλιστα είχαν αναρτήσει και πανώ που έγραφαν ''Δημόσια Υγεία για όλους''