Δεν θάφτηκε ζωντανή η 45χρονη στη Θεσσαλονίκη! Τι είναι η νεκροφάνεια

  • Iatropedia
Ομόφωνα οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η άτυχη γυναίκα από την Θεσσαλονίκη δεν θάφτηκε ζωντανή. Δείτε τι είναι το φαινόμενο της νεκροφάνειας

Οι ιατροδικαστές μετά από σχετικές εξετάσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η άτυχη γυναίκα δεν ήταν ζωντανή όταν έγινε η ταφή.

Πάντως το φαινόμενο της νεκροφάνειας στο παρελθόν δεν ήταν σπάνιο.

Σήμερα με σύγχρονα μέσα οι γιατροί μπορούν να διαπιστώσουν εάν έχει επέλθει ή όχι ο θάνατος.

Η νεκροφάνεια είναι ίσως από τις πιο απίστευτες περιπτώσεις της ζωής καθώς ο αποθανών βρίσκεται σε μια κατάσταση κατά την οποία όλες οι ζωικές του λειτουργίες μειώνονται στο ελάχιστο και η ενεργός ζωή του ελαττώνεται σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο οργανισμός φαίνεται σαν νεκρός.

Η διαφορά βέβαια με το βιολογικό θάνατο είναι πως το άτομο δεν εμφανίζει διακριτικές πτωματικές κηλίδες και νεκρική ακαμψία.

Δεν είναι τυχαίο πως τις τελευταίες δεκαετίες η νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένο χρόνο ταφής των νεκρών ώστε μέσα σε κάποιες ώρες εάν πρόκειται για νεκροφάνεια να επανακτηθούν οι αισθήσεις.

Δεν έγινε λάθος

Αντίθετη άποψη φαίνεται όμως ότι έχουν οι γιατροί του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τη Χρυσή Ματσικούδη γιατρό του ΕΚΑΒ, που έφτασε στο σημείο και εξέτασε τη σορό της γυναίκας, η 45χρονη είχε νεκρική ακαμψία. Είχε πεθάνει πολλές ώρες πριν και θεωρεί αδύνατο να υπήρξε νεκροφάνεια.

“Δεν το πιστεύω” είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega η γιατρός λέγοντας μάλιστα ότι και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο 10 λεπτά μετά την καταγγελία διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε νεκρική ακαμψία.

Δείτε εδώ το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται το τέλος του δημόσιου ΕΣΥ; Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Φόβος και τρόμος η νύχτα για τα φαρμακεία! Τι έγινε με τον «ληστή των φαρμάκων»

Φυσικοθεραπευτές: «Αποκατάσταση» για τα κέντρα αποκατάστασης τώρα! Γιατί κατηγορούν την κυβέρνηση

Αλλαγή σελίδας στην Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία! Τι έδειξε η κάλπη των εκλογών