Δεν προλαβαίνει να απαντάει σε καταγγελίες ο Ανδρέας Ξανθός

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Απάντηση στην ΠΑΣΙΔΙΚ για την "μεροληπτική αντιμετώπιση" του υπουργείου Υγείας υπέρ των δημόσιων δομών, απάντηση λίγο αργότερα μέσω του διοικητή των διασυνδεόμενων "Αλεξάνδρα" και "Έλενα Βενιζέλου" για όσα κατήγγειλαν από την ΠΟΕΔΗΝ... ΟΙ ερωτήσεις και οι απαντήσεις καλά κρατούν αλλά η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν δείχνει και τόσο ανθηρή παρά την αισιοδοξία και τα ευχολόγια!

Απάντηση στο Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ:

Α. ΓΕΝΙΚΑ

Α1. Αμέσως μόλις έλαβα γνώση το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ με επεσκέφθησαν η Πρόεδρος του Σωματείου του Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» η οποία ανέφερε ότι είναι αναληθή όσα αναγράφονται και η  Τομεάρχης των Εργαστηρίων κα Σπυροπούλου η οποία δήλωσε ότι ουδέποτε ο Διοικητής έδωσε εντολή να μην γίνονται οι εξετάσεις που αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου αντίθετα ότι δόθηκε εντολή να μην υπάρξει καμία έλλειψη.

Α2. Στο Γ.Ν. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» τόσο η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του «ΕΛΕΝΑ» κ.Μ.Βάρλα- Λευθεριώτη όσο και η Πρόεδρος του Σωματείου εξέφρασαν την αντίθεσή και την αγανάκτησή τους με το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ και αντέκρουσαν τα γραφόμενά του.

Πώς είναι δυνατόν τα Νοσοκομεία να καταρρέουν όταν εχθές το Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» ήταν πλήρες συν 24 φορεία όπου γι΄αυτό το λόγο αναγκάστηκα να μεταφέρω τρία (3) φορεία από το Γ.Ν.  «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» για να μεταφέρουμε ασθενείς.

Το δε Νοσοκομείο «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» είχε δύναμη 188 (στοιχεία Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας) τη μεγαλύτερη  των τελευταίων ετών.

Η συνεργασία των Νοσοκομείων («ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» & «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» ως προς την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες επιβεβαιώνει την καλή λειτουργία του ΕΣΥ και όχι τη δυσλειτουργία του, όπως επίσης και την αλληλεγγύη των εργαζομένων.

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Σήμερα αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» η Τροποποίηση Προϋπολογισμού όπου μπορούμε πλέον να πληρώνουμε δαπάνες, αφού τεχνικά ζητήματα (συνεννόηση λογιστηρίων Νοσοκομείων και 1η Υ.ΠΕ.) μας καθυστέρησαν επί ένα μήνα περίπου.

Γ. ΕΙΔΙΚΑ

Γ1. Νοσοκομείο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»

Σήμερα είναι διαθέσιμα 7.413.292,35€ στα οποία πρέπει να προστεθούν 5.323.577€ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών (σημερινή χρηματορροή) και άλλα 1.640.000€ τη Δευτέρα για τρέχουσες δαπάνες (καλύπτονται οι δαπάνες μας).

·         Έχει γίνει αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο η Δωρεά του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», μόλις το Ίδρυμα μας ενημέρωσε ότι έχει το συγκεκριμένο τύπο γραμμικού επιταχυντή που το Ίδρυμα θα μας δωρήσει (Απόφαση Δ.Σ. 26.10.2016), τη δε διαμόρφωση του χώρου την έχει αναλάβει σύμφωνα με την επιθυμία του δωρητή Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), επίσης έχει εξασφαλισθεί η στελέχωση του Τμήματος με Ακτινοφυσικούς.

·         Δεν ευσταθεί ότι οι καρκινοπαθείς περιμένουν 6 μήνες για να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία. Η λίστα αναμονής είναι εντός των διεθνώς ενδεδειγμένων θεραπευτικών χρονικών ορίων.

·         Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των συνεργείων ήταν εξαιτίας του τεχνικού ζητήματος έγκρισης του Προϋπολογισμού, όπου από αύριο ξεκινάει η ενταλματοποίηση για πληρωμή των δαπανών (συνεργεία).

·         Για τον Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό υπάρχουν ενεργείς συμβάσεις συντήρησης.

·         Τα κτίρια έπειτα από προτάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας τυγχάνουν της απαραίτητης συντήρησης.

·         Σε ότι αφορά τις σύριγγες μόνο των 5cc είχαν τεχνητή έλλειψη. Από αύριο ξεκινά η προμήθειά τους.

Γ2. Νοσοκομείο « ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ».

·         Σήμερα στα ήδη υπάρχοντα διαθέσιμα 6.366.000€ προστίθενται 2.282.455€ για κάλυψη δαπανών ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη Δευτέρα άλλα 790.000€ για κάλυψη τρεχουσών δαπανών. (Για πρώτη φορά υπερκαλύπτονται οι δαπάνες του Νοσοκομείου).

·         Όχι μόνο δεν αναβάλλονται χειρουργεία, αλλά κατά το 2016, έχουν αυξηθεί οι επεμβάσεις. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία που τηρούνται, πραγματοποιούνται 150-200 επεμβάσεις μηνιαία. Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου ανέφερε ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι 60.

·         Το Νοσοκομείο έχει δώσει προτεραιότητα στην αναβάθμιση, επισκευή και αντικατάσταση των αναισθησιολογικών μηχανημάτων προς περαιτέρω όφελος των ασθενών, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες των Αναισθησιολόγων να προσφέρουν με επάρκεια τις υπηρεσίες τους.

Παρ’ όλο που ο προϋπολογισμός για τα Φάρμακα επιβαρύνθηκε κατά το 2016, με την απόφαση χορήγησης των ογκολογικών σκευασμάτων από τα Νοσοκομεία (όχι από τον ΕΟΠΥΥ, όπως ίσχυε κατά το 2015), και την αύξηση των ασθενών, φροντίδα του Νοσοκομείου είναι να μην υπάρξει καμία έλλειψη. Ο δανεισμός από άλλα Νοσοκομεία υπήρξε απαραίτητος μόνον τις τελευταίες ημέρες και για περιορισμένο αριθμό φαρμάκων, εν αναμονή της τροποποίησης του προϋπολογισμού για τα φάρμακα, ο οποίος θα επιτρέψει την επαναφορά της απρόσκοπτης προμήθειάς τους. (Δόθηκαν επιπλέον 350.000€ από την 1η Υ.ΠΕ. Αττικής για την κατανάλωση φαρμάκων. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 2 εκατομμύρια ευρώ και ενσωματώθηκαν ήδη τα 1.800.000 €).
·         Για τον Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό υπάρχουν ενεργείς συμβάσεις συντήρησης.

·         Για το Παλαιό Κτίριο, ήδη σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας και το Τμήμα Επιστασίας και την Τεχνική Υπηρεσία, προγραμματίζεται η αναβάθμισή του προς όφελος των συμπολιτών μας, ώστε πέραν από του υψηλού επιπέδου ιατρονοσηλευτικών υπηρεσιών, να εξασφαλίζεται αξιοπρεπής φιλοξενία των ασθενών.

·         Έχει ήδη αποφασισθεί η αναβάθμιση των ΤΕΠ του Νοσοκομείου έπειτα από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας. Το αίτημα έχει σταλεί στην 1η ΥΠΕ. Αττικής για χρηματοδότηση και θα εγκριθεί (όντως πάνω από 15ετία έχουν να συντηρηθούν).

Όσον αφορά τους ανεξόφλητους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, σας αναφέρουμε ότι στην 4η τροποποίηση, έχει γίνει αύξηση της πίστωσης των αντίστοιχων κωδικών εξόδων, με αποτέλεσμα την αποπληρωμή μέρους των χρεών, περίπου στο ύψος των 220.000 € (ουδέποτε διεφάνη κίνδυνος διακοπής ρεύματος και φυσικού αερίου).
Για τις Υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, η καθυστέρηση που υπάρχει, ανατρέχει ένα τρίμηνο. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε όλους τους μήνες σε κάθε προμηθευτή ξεχωριστά. H εξόφληση των τιμολογίων γίνεται κατά χρονολογική σειρά.  Από αύριο ξεκινάει η ενταλματοποίηση.
·         Έχει ήδη αποφασισθεί η δημιουργία Μ.ΑΝΑ. Παιδιού για τη φιλοξενία των εγκαταλελειμμένων παιδιών έτσι ώστε να τύχουν των απαραίτητων για την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξή τους κατά τους τρεις (3) πρώτους μήνες της ζωής τους.

Σας διαβεβαιώ ότι σε αγαστή συνεργασία και με την αυταπάρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων (Ιατρικής, Νοσηλευτικής,  Διοικητικής και Τεχνικής Υπηρεσίας) τα Νοσοκομεία «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» ΚΑΙ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας και είναι ασφαλή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το δε Νοσοκομείο «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» έχει ανακηρυχτεί και Νοσοκομείο «Φιλικό Προς τα Βρέφη».

Ο Διοικητής

Δημήτρης Ι. Βεζυράκης

Δείτε τι είχε καταγγείλει νωρίτερα η ΠΟΕΔΗΝ σε δελτίο τύπου της:

Κίνδυνος για τους Ασθενείς από την έλλειψη υλικών στα Νοσοκομεία
Φέρνουν υγειονομικό υλικό, σεντόνια και κουβέρτες από το σπίτι τους οι Ασθενείς
Σερβίρετε νερόβραστο φαγητό (π.χ. Μεταξά)

4,8% οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας

Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
• Έλλειψη αντιδραστηρίων. Σταμάτησαν να γίνονται πολλές εργαστηριακές εξετάσεις. Στα τυφλά η διάγνωση των Ιατρών
• Κουτσή η λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος. Εξυπηρετούνται 5 καρκινοπαθείς την ημέρα αντί για 17. Πεθαίνουν στις λίστες αναμονή για ακτινοθεραπεία
• Χάλασαν τα φορεία. Δανείζονται από το Έλενας Βενιζέλου
• Τελείωσαν οι σύριγγες 5cc και 10cc
• Ασυντήρητο κτίριο, διαλυμένες υποδομές και εξοπλισμός
• Απλήρωτοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι 4 μήνες
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
• Προ των πυλών η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου λόγω χρέους 500.000 ευρώ
• Αναισθησιολογικό μηχάνημα χαλασμένο τρεις μήνες. Αναβάλλονται χειρουργεία
• Έλλειψη υγειονομικού υλικού. Δανείζονται από άλλα Νοσοκομεία
• Εργολαβικοί εργαζόμενοι πέντε μήνες απλήρωτοι
• Δανείζονται φάρμακα από τα διπλανά Νοσοκομεία
• Ασυντήρητος ο κτιριακός και ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός

Οι αναδομημένοι Υπουργοί Υγείας συνεχίζουν την ίδια τακτική. Στα ψέματα ανατάσσουν τη Δημόσια Υγεία.
Εφέτος τα Νοσοκομεία λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση 1.156 δις ευρώ από 1,5 δις ευρώ που έλαβαν πέρυσι. Οφείλουν σε ληξιπρόθεσμα 1,3δις ευρώ (στοιχείο Γ.Λ.Κ.)
Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγεία στο τέλος του χρόνου θα κλείσουν στο 4,8% του ΑΕΠ!!! Αδιανόητο μικρό ποσοστό που δείχνει την πλήρη αποσύνθεση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Το 2ο Μνημόνιο προέβλεπε ύψος Δαπανών Δημόσιας Υγείας 6% του ΑΕΠ.
Τα Νοσοκομεία από κρατική χρηματοδότηση, ΕΟΠΥΥ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών θα λάβουν όλο το τρέχον έτος 2δις ευρώ (1,3% του ΑΕΠ). Στις άλλες χώρες της Ευρώπης λαμβάνουν 3% του ΑΕΠ τους.
Δεν μπορούν να σταθούν όρθια τα Νοσοκομεία με τέτοια χρηματοδότηση.
Οι Υπουργοί Υγείας έχουν την καλύτερη μνημονιακή απόδοση. Μειώνουν τις Δημόσιες Δαπάνες Υγείας και συνεχίζουν να αλυχτάνε. Γιατί λοιπόν να μην τους χαρίσει τη καρέκλα των Υπουργών Υγείας ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο; Είναι Υπουργοί φρόνιμοι, που δεν διεκδικούν από τη κυβέρνηση κονδύλια και προσωπικό. Αντιθέτως βρίζουν όσους διεκδικούν!!!
Τα ταμεία των Νοσοκομείων είναι μείον.
Αδυνατούν να συντηρήσουν τις υποδομές και τον εξοπλισμό.
Μετά τα Δελτία Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, που περιγράφουν τη διάλυση των Νοσοκομείων και τους κινδύνους για τη ζωή των Ασθενών, πολλοί Ιδιώτες, μεγάλα ιδρύματα της χώρας και οργανισμοί προσφέρονται να κάνουν δωρεές νέων ιατρικών μηχανημάτων ή να επισκευάσουν τα ασυντήρητα χαλασμένα μηχανήματα, να συντηρήσουν θαλάμους ή πτέρυγες των Νοσοκομείων. Εκεί φτάσαμε!!! Τα Νοσοκομεία στηρίζονται στην ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ!!! Παρά ταύτα οι υποψήφιοι Δωρητές συναντούν απίστευτη γραφειοκρατία και αδιαφορία από την κυβέρνηση και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων στην αποδοχή των Δωρεών.
Δεν είναι ικανοί οι Υπουργοί Υγείας να επισκευάσουν τους χώρους υποδοχής με λίγα ευρώ, να προσλάβουν ολιγάριθμο προσωπικό, προκειμένου το ίδρυμα Νιάρχου να παραδώσει τα επτά ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, καθώς ο έτοιμος χώρος υποδοχής και το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία τους είναι απαράβατος όρος στη Δωρεά.
Αποθαρρύνονται Δωρητές εκδηλώνοντας την αγανάκτηση τους με κάθε τρόπο, από την αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση.
Τα Νοσοκομεία πια δεν είναι σε θέση να προσφέρουν ασφαλή Νοσηλεία. Αδυνατούν να προμηθευτούν φάρμακα, υγειονομικό και χειρουργικό υλικό.
Νοσηλευόμενοι Ασθενείς αγοράζουν τα φάρμακά τους, τις σύριγγες, το βαμβάκι, το οινόπνευμα από ιδιωτικά φαρμακεία, φέρνουν σεντόνια και κουβέρτες από το σπίτι τους να σκεπαστούν, το προσωπικό αγοράζει γάντια από φαρμακεία για την προστασία του.
Αξονικοί τομογράφοι χαλάνε και μένουν χαλασμένοι επ’ αορίστου.
Λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων πολλές εργαστηριακές εξετάσεις δεν γίνονται με αποφάσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων. Οι Ιατροί αναγκάζονται σε πολλές περιπτώσεις να κάνουν διάγνωση στα τυφλά, με μεγάλο κίνδυνο της ζωής των Ασθενών.
Τα Νοσοκομεία αδυνατούν να εξασφαλίσουν ποιοτικό φαγητό στους Ασθενείς. Αναγκάζονται λόγω έλλειψης προϊόντων διατροφής και ειδών παρασκευής του φαγητού να σερβίρουν στους Ασθενείς νερόβραστα φαγητά, παρά τις διαφωνίες των Ιατρών, των Νοσηλευτών και των Διαιτολόγων.
Ψάχνουν χειρουργικά υλικά, τα δωρίζουν οι ίδιοι οι Ασθενείς, μεταφέρονται σε άλλα Νοσοκομεία επείγοντα περιστατικά προκειμένου να χειρουργηθούν.
Αναφέρουμε ως παράδειγμα τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία της Αττικής το ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (Ειδικό Νοσοκομείο γυναικολογικό – μαιευτικό) και το Γ.Ν.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, που τίθενται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των ασθενών, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης.
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
• Λόγω έλλειψης χρημάτων υπάρχει αδυναμία προμήθειας αντιδραστηρίων και με απόφαση τον Διοικητή δεν εκτελούνται οι κάτωθι εξετάσεις:
 Ε2 (οιστραδιόλη) που είναι γυναικολογική ορμόνη
 SOH VIT D3 (βιταμίνη D3), PTH (παραθορμόνη) που είναι για ΤΟ μεταβολισμό ασβεστίου, την οστεοπόρωση, την νεφρική ανεπάρκεια
 F T4 (ελεύθερη θυροξίνη) θυρεοειδική ορμόνη, HBA1C (γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη) που είναι σύγχρονη μέθοδος προσδιορισμού σακχάρου στον οργανισμό
 CO (κορτιζόλη) η οποία σε αυξημένα επίπεδα προκαλεί απώλεια μυϊκής μάζας εναπόθεση λίπους, οστεοπόρωση, βλάβες στα επινεφρίδια
 Οι Ιατροί κάνουν διάγνωση στα τυφλά. Κινδυνεύουν οι Νοσηλευόμενοι Ασθενείς.
• Το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα κοβαλτίου του Νοσοκομείου για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν εκτός λειτουργίας. Για την επισκευή του απαιτείται αλλαγή της πηγής κοβαλτίου. Που να βρεθούν 200.000 ευρώ για την αλλαγή;
Έτσι αποφάσισαν να αγοράσουν δύο αντλίες για προσωρινή επισκευή, οι οποίες αντλίες κοστίζουν 40.000 ευρώ. Δεν βρήκαν όμως ούτε τα 40.000 ευρώ. Μετά τη δημόσια κατακραυγή από τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ ξέρετε τι έκαναν; Για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια διέθεσαν 7.000 ευρώ για μερική ψιλοεπισκευή προκειμένου να υπολειτουργεί. Για να λένε ότι το επισκεύασαν!!!
Εξαιτίας της περιορισμένης απόδοσης κάνουν ακτινοθεραπεία 5-7 καρκινοπαθείς την ημέρα, από 17 καρκινοπαθείς την ημέρα που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει σε πλήρη απόδοση το μηχάνημα.
Οι 10 καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, περιμένουν έξι μήνες στις λίστες αναμονής, με προσδόκιμο ζωής χαμηλότερο των έξι μηνών.
Τελικά κε Ξανθε και κε Πολάκη πεθαίνουν ή όχι οι καρκινοπαθείς περιμένοντας τη σειρά τους, στη λίστα αναμονής να κάνουν ακτινοθεραπείες;
Το Νοσοκομείο Αλεξάνδρας είναι το ένα εκ των επτά Νοσοκομείων της χώρας, που επιλέχθηκε να τοποθετηθεί σύγχρονο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα (γραμμικός επιταχυντής) από τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. Δεν γίνεται όμως η αποδοχή της δωρεάς, αφού δεν έχει χρήματα το Νοσοκομείο να επισκευάσει τον ειδικό χώρο και να διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό (απαράβατος όρος της Δωρεάς).
• 4 μήνες είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, στη καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση μέσω του εργολάβου. Το μηνιάτικό τους είναι 200 – 300 ευρώ το μήνα (τους πίνουν το αίμα οι εργολάβοι). Οι Εργολάβοι δεν τους πληρώνουν επειδή το Νοσοκομείο τους οφείλει χρήματα 4 μηνών.
• Ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός είναι ασυντήρητος και συχνά εμφανίζει βλάβες. Η κτιριακή υποδομή είναι σε κακό χάλι. Το Νοσοκομείο ελαιοχρωματίστηκε τελευταία φορά το έτος 1999. Πάμε για 20ετία.
• Τα φορεία είναι OFF. Δεν υπάρχουν χρήματα για αγορά και δανείζεται από το Νοσοκομείο Έλενας Βενιζέλου. Τρία φορεία δανείστηκε μόλις χθες (9/11/2016).
• Δεν υπάρχουν σήμερα και πολλές άλλες ημέρες σύριγγες 5cc και 10cc. Με 60cc σύριγγες κάνουν τη δουλειά τους οι Ιατροί και οι Νοσηλευτές!!! Αν είναι δυνατόν!!!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
• Το Νοσοκομείο οφείλει 500 χιλιάδες ευρώ σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο. Φοβούνται ότι από στιγμή σε στιγμή θα διακοπεί το ρεύμα και το αέριο, γι’ αυτό και κάνουν αιματηρή οικονομία.
• Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι (καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη) είναι πέντε μήνες απλήρωτοι αν και παίρνουν 200 – 300 ευρώ μηνιάτικο. Οι εργολάβοι δεν τους πληρώνουν, επικαλούμενοι ότι τους οφείλονται πέντε μήνες τα χρήματά τους.
• Διαθέτει 5 αναισθησιολογικά μηχανήματα. Το ένα (1) διατίθεται για τα επείγοντα περιστατικά. Από τα υπόλοιπα τέσσερα (4) το ένα (1) είναι χαλασμένο εδώ και τρεις μήνες. Δεν υπάρχουν χρήματα και η Διοίκηση δεν παραγγέλνει τα απαραίτητα ανταλλακτικά για την επισκευή του. Εξαιτίας αυτού ένα χειρουργικό τραπέζι τέθηκε εκτός λειτουργίας.
Καθημερινά αναβάλλονται χειρουργεία.
Κινδυνεύει ή όχι η ζωή των Ασθενών κε Ξανθέ και κε Πολάκη;
• Το Νοσοκομείο δεν είναι σε θέση πια να προμηθευτεί τα απαραίτητα φάρμακα και αναγκάζεται να δανείζεται από κοντινά Νοσοκομεία (Αλεξάνδρας, Άγιος Σάββας).
• Η κτιριακή υποδομή του Νοσοκομείου είναι ασυντήρητη και έχει να ελαιοχρωματιστεί άνω των 10 ετών.
• Δεν συντηρείται ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και συχνά παθαίνει βλάβες
Τα Νοσοκομεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ και ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ είναι διασυνδεόμενα Νοσοκομεία με ενιαία Διοίκηση, ξεχωριστούς οργανισμούς και ξεχωριστούς προϋπολογισμούς. Λόγω της έλλειψης υλικών διαχειρίζονται μεταξύ τους την καθημερινή μιζέρια. Το ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ δανείζεται καθημερινά από το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ (εάν έχει) υγειονομικό υλικό (γάζες αποστείρωσης, χαρτί αποστείρωσης, σύριγγες κ.α.) και αντίστοιχα. Πλήρη αποσύνθεση. Διαχείριση για την επόμενη ώρα, ούτε καν μιας ημέρας.
Σε λίγο θα ανταλλάσσουν Ασθενείς ανάλογα με το ποιο από τα δύο διαθέτει φάρμακα και υλικά!!!
Έτσι είναι διαμορφωμένη η κατάσταση σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.
Και όμως οι Υπουργοί Υγείας και ο Πρωθυπουργός δηλώνουν υπερήφανοι για το έργο τους!!! Ανατάσσουν το Σύστημα λένε!!! Τραγική ειρωνεία!!!
Οι Υπουργοί Υγείας κάνουν τη δουλειά του κου Τσίπρα, μια χαρά!!!
Εφαρμόζουν κατά γράμμα τα Μνημόνια και το παίζουν ψευτόμαγκες.
Που θα βρει ο κος Τσίπρας, άλλον Ξανθό ιθύνων νου της διάλυσης της Δημόσιας Υγείας με σκαπανέα τον κο Πολάκη, που θα βρει άλλον Πολάκη να κάνει το μαύρο, άσπρο;
Οι κομπογιαννίτες σκότωσαν την Ελπίδα, σκοτώνουν τώρα και την Δημόσια Περίθαλψη!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ         ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ