Δεν κόβονται άμεσα οι ωριμάνσεις στα ειδικά μισθολόγια αλλά κάτι θα κοπεί…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δεν θα ζητηθούν τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ που περικόπτεται για τους περισσότερους δικαιούχους του, και δεν θα παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2016 που η κυβέρνηση έδωσε περιθώριο στον...εαυτό της για να βρει ισοδύναμα. Αλλά ένα είναι το σίγουρο: Αποκλείεται να βρει ισοδύναμα που δεν θα είναι για κάποιον επώδυνα!

Με 153 «ναι» από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψηφίστηκε χθες το βράδυ το νομοσχέδιο- Αρμαγεδώνας. Και παρότι ο πρωθυπουργός υπαναχώρησε για τα μισθολόγια νοσοκομειακών γιατρών, στρατιωτικών, δικαστών και λοιπών επαγγελματιών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Νωρίτερα, την διαβεβαίωση ότι τα ισοδύναμα αναζητούνται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που θα τα βρουν από κωδικούς των εξοπλιστικών προγραμμάτων και συγκεκριμένα από τον κωδικό 69000, έδωσε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμένος. «Η τροπολογία διέλυε κλάδους που στηρίζουν το κράτος και άλλαξε με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα», τόνισε ο κ. Καμένος.

Στην αποκάλυψη του υπουργού Άμυνας αντέδρασαν έντονα οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι υποστήριξαν, ότι δεν επιτρέπεται να εξευρεθούν ισοδύναμα από τα εξοπλιστικά για μισθολογικά ζητήματα, αλλά τι λογικό συμβαίνει στις μέρες μας για να αντιμετωπιστεί και αυτό το θέμα λογικά;

Εξάλλου, κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια αν η υπαναχώρηση του πρωθυπουργού για τα ειδικά μισθολόγια δεν ήταν απλά ένας πολιτικός ελιγμός για να ικανοποιηθούν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ ή ακόμα να κερδίσει χρόνο μέχρι τελικά να εφαρμοστεί το μέτρο… Όλα τα έχουμε δει!

Το δεδομένο είναι ότι την ώρα που η αριστερή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θέλει διακαώς να υποστηρίξει και να …θεριέψει το Δημόσιο, δεν έχει χρήματα για να το …ταϊσει.