Δεν κάνει πίσω ο Άδωνις για το “25ευρω”! Στα άκρα η αντιπαράθεση. Τι λέει το ΠΑΣΟΚ

  • Iatropedia
Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κόντρα στους κόλπους της συγκυβέρνησης για το χαράτσι των 25 ευρώ στα νοσοκομεία. Τι θα κάνει ο Άδωνις και τι υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Δε σκοπεύει να αποσύρει το χαράτσι των 25 ευρώ ο Άδωνις Γεωργιάδης παρά τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ που εκφράζονται τις τελευταίες ώρες ποικιλοτρόπως.

Ο υπουργός Υγείας που έχει πάρει το πράσινο φως του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την εφαρμογή του μέτρου, δεν προτίθεται να κάνει πίσω όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia.gr.

Ο κ.Γεωργιάδης επιχειρηματολογεί μάλιστα λέγοντας ότι το χαράτσι έχει ψηφιστεί στη Βουλή και από το ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη στελέχη της συγκυβερνώσας παράταξης αναφέρουν ότι ναι μεν ψήφισαν τον σχετικό νόμο αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα να διαφοροποιηθούν στο συγκεκριμένο άρθρο που προέβλεπε το “25ευρω” λόγω της διαδικασίας της ψήφισης. Υποστηρίζουν επίσης ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν διαμαρτυρεί τόσο στον υπουργό Υγείας όσο και στον Γιάννη Στουρνάρα.

Μάλιστα ισχυρίζονται ότι με την εφαρμογή του μέτρου θα εισπραχθούν μόλις 40 εκατ. ευρώ τα οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης θα μπορούσε να τα εξασφαλίσει από άλλη πηγή όπως από τη ρύθμιση με τα φάρμακα.

Ενδεικτική είναι επίσης η αντίδραση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ καθηγητή οικονομικών της Υγείας Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος στην προσωπική του σελίδα στο facebook αναφέρει ότι μόλις 10 εκατ. ευρώ θα εισπραχθούν από το χαράτσι λόγω των εξαιρέσεων του νόμου.

Έντονη είναι η αντίδραση και του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρη Βαρνάβα (ΟΕΝΓΕ) ο οποίος σημειώνει χαρακτηριστικά: “Η είσπραξη από την τσέπη του ασθενούς 25 ευρώ για την εισαγωγή του σε δημόσιο Νοσοκομείο είναι καταστροφικό μέτρο.

Όπως έχει αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες χιλιάδες πολίτες που έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας αποφεύγουν να προσέλθουν σε δημόσιο Νοσοκομείο, διότι δεν έχουν να πληρώσουν τα ποσά που θα τους ζητηθούν. Η επιβολή του 25ευρου από 1ης Ιανουαρίου θα κάνει την πρόσβαση των πολιτών στα Νοσοκομεία ακόμη πιο δύσκολη, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται παθήσεις που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και το τελικό κόστος θεραπείας να εκτινάσσεται”.

Μάλιστα ο κ.Βαρνάβας σημειώνει ότι τελικώς το μέτρο θα κοστίσει πολύ περισσότερα καθώς: “Για τα 50 εκατ. ευρώ που επιδιώκει η κυβέρνηση να εισπράξει από το μέτρο αυτό θα δαπανηθούν πολλαπλάσια ποσά για την καθυστερημένη νοσηλεία των ασθενών, με δραματικές συνέπειες για την υγεία του πληθυσμού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα μεγάλα χαράτσια του Άδωνι! Πως θα αλλάξει τα…φώτα στους ασθενείς μετά τα Φώτα!

Η “ανθρωπογεωγραφία” των απεργών του ΕΟΠΥΥ! Οι γιατροί που ανεβάζουν την…πίεση στον Άδωνι

Ποδαρικό με κούρεμα στα φάρμακα το 2014! Πως θα παίρνουν οι ασφαλισμένοι τις συνταγές

Πως κάνουν διάγνωση οι Έλληνες του μνημονίου…Ποιος είναι ο νέος γιατρός τους!