Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα του ΕΚΑΒ στην περιφέρεια…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΕΚΑΒ
Μετά τις χαμένες ζωές σε Χαλκιδική και Εύβοια, μετά τις πρόσφατες εκκλήσεις από την Ήπειρο για οχήματα -ιατρικές μονάδες, τώρα προβλήματα πληροφορούμαστε ότι αντιμετωπίζει και η περιοχή του Μεσολογγίου καθώς έμεινε με ένα όχημα! Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι εργαζόμενοι στην Χαλκιδική καταγγέλλουν ότι δεν θα πάρουν φέτος το καλοκαίρι άδειες για περίεργους λόγους...

Εδώ και μία εβδομάδα στο Μεσολόγγι επιχειρεί σε 24ωρη βάση μόνο ένα ασθενοφόρο παρότι οι 14 εργαζόμενοι επαρκούν για δύο οχήματα στην πρωινή βάρδια και από ένα στην απογευματινή και τη νυχτερινή. Ωστόσο, το δεύτερο ασθενοφόρο που διέθετε μέχρι πρόσφατα και ήταν μοντέλο του 2010 από παραχώρηση του Κ.Υ. Αιτωλικού, τώρα παραχωρήθηκε εκ νέου στο ΕΚΑΒ Πάτρας καθώς υπήρχε και εκεί μεγάλο πρόβλημα.

Και έτσι, στο Μεσολόγγι, η πρωινή βάρδια καλύπτεται μόνο με ένα ασθενοφόρο και μετά έχει ο Θεός…

Στη διάθεση του ΕΚΑΒ της περιοχής έχει απομείνει μόνο μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, με έτος κατασκευής 1998 ενώ όπως προαναφέραμε, η λειτουργία του Τομέα βασίζεται σε αυτό μόνο το ασθενοφόρο. Να σημειωθεί ότι το μοναδικό που καλύπτει και την Ιόνια Οδό στο ύψος του Μεσολογγίου.

Κι αν πάθει κάποια βλάβη, η επόμενη ανταπόκριση είναι από το ΕΚΑΒ Αγρινίου εάν υπάρχει και εκεί διαθέσιμο όχημα!

ΕΚΑΒ Χαλκιδικής

Εξάλλου, όπως ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-2 Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Παλαιολόγου στον alpha 965,  «κόβουν τις άδειες διασωστών του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς εθελοντές το καλοκαίρι η Χαλκιδική.

Όπως λένε, πρόκειται για εκδικητική στάση του προέδρου της διοίκησης του ΕΚΑΒ έναντι των εργαζομένων στη Χαλκιδική, καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης στην οποία υποστηρίζεται πως η αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού στη Χαλκιδική οφείλεται σε παράτυπες μετακινήσεις και αποχωρήσεις από το ΕΚΑΒ Χαλκιδικής τα προηγούμενα έτη.

“Φέτος θα μας κόψει την άδεια. Εμείς πηγαίναμε Χαλκιδική, παίρναμε τρεις βδομάδες άδεια κάθε καλοκαίρι και τη μία βδομάδα ή και τις δύο δεν παίρναμε την άδεια και πηγαίναμε στη Χαλκιδική. Φέτος που θα μας δώσει πέντε μέρες για να μας τιμωρήσει, πώς θα δουλέψουμε εθελοντικά στη Χαλκιδική; Γιατί χρειαζόμαστε και ξεκούραση”, υποστηρίζει ο κ. Παλαιολόγου.