Δεν έχουν σκοπό να οργανώσουν Πρωτοβάθμια Φροντίδα στην χώρα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Μετακινούν το προσωπικό των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), για νμα ενδυναμώσουν τα νοσοκομεία! Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας ότι στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) δημιουργήθηκε επιτροπή, η οποία θα επιλέξει προσωπικό που θα μεταφέρει από τα Κέντρα Υγείας στο νοσοκομείο "Αττικόν".

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας τονίζει ότι όπως φαίνεται, δεν υπάρχει πρόθεση για δημιουργία συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στην χώρα από τη νυν ηγεσία του ΥΥΚΑ και μάλιστα κατηγορεί τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό για τις εξαγγελίες του περί προσλήψεων μέσω ΕΣΠΑ, αναφέροντας ότι αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν ιθαγενείς που τους μοιράζει καθρεφτάκια και χαντρούλες!

«Σας έχουμε κάνει εδώ και πολύ καιρό συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση λειτουργία της Πρωτοβάθμιας, για τις οποίες χρειάζονται ελάχιστα η και καθόλου χρήματα. Δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα. Αυτό από μόνο του δείχνει την πρόθεση που έχετε για την Δημόσια Υγεία», τονίζουν.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ δήλωσε ότι δημιουργεί επιτροπή πρωτοβάθμιας από γιατρούς του νοσοκομείου «Αττικόν», η οποία επιλέγει προσωπικό από την πρωτοβάθμια και τους μεταφέρει στο “Αττικόν”. Και αυτό, λένε, γίνεται εν γνώσει του υπουργού Υγείας, ο οποίος δεν υποχρεώνει τις διοικήσεις να κάνουν επέκταση συμβάσεων.