»Χτυπήστε» το άγχος χωρίς φάρμακα

  • Iatropedia
Το άγχος καταδυναστεύει τις ζωές μικρών και μεγάλων. Έντονη πίεση στη δουλειά στο σπίτι στα οικονομικά αποτελούν τις ένοχες αιτίες εμφάνισης άγχους. Στις περιπτώσεις εκείνες που δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε επισημαίνουν οι εδικοί βάζετε σε κίνδυνο την υγεία σας αφού μπορεί να προκαλέσει από έντονους πονοκεφάλους έως και έντονη κόπωση Πως μπορείτε να το καταπολεμήστε χωρίς φάρμακα.

Αναπνεύστε βαθιά

Οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους . Παίρνοντας ανάσες στις κρίσιμες εκείνες ώρες οξυγονώνεται καλύτερα ο εγκέφαλος και επομένως μειώνονται και τα επίπεδα άγχους.

Μη τσεκάρετε το κινητό σας

Αφήστε για λίγο στην άκρη τα κινητό σας και τα διάφορα γκάτζετ που χρησιμοποιείτε ώστε να δώσετε στον εαυτό σας την δυνατότητα να χαλαρώσει από τος ασφυκτικές πιέσεις και τις προθεσμίες της δουλειάς.

Μιλήστε

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε όταν αγχώνεστε είναι να μιλήστε γιατί εξωτερικεύοντας το πρόβλημα θα μπορέσετε να το λύσετε

Πάρτε άδεια

Όταν τα πράγματα στη δουλειά έχουν φτάσει στο απροχώρητο καλό είναι να ζητήσετε άδεια ώστε να ΄΄γεμίστε ΄΄τις μπαταρίες σας.

Ακόμη και μια ημέρα εκτός δουλειάς, μπορεί να κάνει θαύματα αν νιώθετε ιδιαίτερα πιεσμένοι. Κάντε μια βόλτα σε ένα πάρκο, κοιμηθείτε, δείτε κάποιον φίλο και βγάλτε από το μυαλό σας τις υποχρεώσεις και τη δουλειά. Την επόμενη μέρα όλα θα είναι καλύτερα

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέντε tips για να διώξτε το καθημερινό άγχος!