«Χρυσές» πλαστές συνταγές αξίας 700 εκατ. ευρώ!

  • Iatropedia
Καταγγελίες σοκ για τα γενόσημα φάρμακα, για την τιμολόγηση των φαρμάκων, για τις πλαστές συνταγές και για τις παράλληλες εξαγωγές, κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών Φαρμακευτικών και συναφών Επαγγελμάτων, χρεώνοντας τα λάθη και τις παραλείψεις στις κατά καιρούς ηγεσίες του υπουργείου Υγείας.

Στην ανακοίνωσή του ο κλάδος σημειώνει:

«Το Υπουργείο Υγείας καταβάλλει απέλπιδες προσπάθειες μαζί με τα «παπαγαλάκια» του να πείσει τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τους γιατρούς ότι αποφάσισε μαζί με την Τρόικα να εξυγιάνει το κύκλωμα του Φαρμάκου.

Τις τιμές των πρωτοτύπων και των αντιγράφων τις έδιδε και τις δίδει το Κράτος. Ναι ή όχι;

Η συνολική φαρμακευτική δαπάνη μεταβλήθηκε από το 2000 στο 2009 κατά 60%, ενώ η φαρμακευτική δαπάνη στα Ασφαλιστικά Ταμεία μεταβλήθηκε την ίδια περίοδο κατά 120%. Ναι ή όχι; Ποιος ευθύνεται; Οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι γιατροί ή το οικονομικό πλιάτσικο από τις πλαστές και παράνομες συνταγές κάποιων επίορκων κυκλωμάτων; Το 80% των κουπονιών από τις παράλληλες εξαγωγές πωλούνται ξανά στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Υπολογίζεται ότι το πάρτυ αυτό συνεχίζεται ακόμη και σήμερα! Τα ποσά αυτά των πλαστών συνταγών αγγίζουν περίπου τα 700 εκατ. ευρώ το χρόνο. Ποιος φταίει για αυτό; Πού ακόμη και σήμερα τα κουπόνια δεν επιστρέφουν στον ΕΟΦ;

Ο όγκος συνταγών, δηλαδή οι ποσότητες μεταβλήθηκαν μόνο κατά 36% τα τελευταία 10 χρόνια, παρά την αύξηση των παράλληλων εξαγωγών. Γιατί ο ΕΟΦ δεν δημοσιοποιεί τα στοιχεία και αφήνει να πλανάται η εντύπωση ότι υπάρχει υπερσυνταγογράφηση;

Επιδιώκουν συνταγογράφηση με δραστική ουσία. Σε ποιο κράτος της Ε.Ε.γίνεται αυτό; Στην Πορτογαλία πιλοτικά κατά περιφέρεια και στη Λιθουανία. Πουθενά αλλού. Στην Ιταλία κατέπεσε δικαστικά το μοντέλο που επιδιώκουν και για εμάς.

Στα νέα ελληνικά αντίγραφα απαιτείται βιοϊσοδυναμία. Τα εισαγόμενα αντίγραφα από την ενδοχώρα της Ασίας γιατί να χορηγούνται μόνο με πιστοποιητικά (GND) χωρίς βιοϊσοδυναμία; Ποιους εξυπηρετεί και γιατί;»