«Χρυσά» χειρουργεία και το απόγευμα για το ΕΣΥ! Με αμοιβή το νυστέρι το απόγευμα

  • Iatropedia
Τη δυνατότητα να γίνονται και απόγευμα χειρουργεία αλλά με αμοιβή από τις τσέπες των ασθενών σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Χειρουργεία και το απόγευμα από το ΕΣΥ αλλά όχι δωρεάν σχεδιάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε προτίθεται να δώσει το δικαίωμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς, στα πρότυπα των απογευματινών ιατρείων, να κάνουν χειρουργεία τις απογευματινές ώρες κατά τις οποίες όμως θα πληρώνουν οι ασθενείς.

Πρόκειται για ένα σύστημα που είχε συζητηθεί και στο παρελθόν αλλά είχε σκοντάψει σε διάφορα προβλήματα. Μεταξύ αυτών η πιθανότητα οι γιατροί να προωθούν τους ασθενείς το απόγευμα και όχι το πρωί ώστε να εισπράττουν μετρητά. Άλλωστε αντίστοιχα προβλήματα είχαν καταγραφεί και στα απογευματινά ιατρεία και ούτε οι δικλείδες ασφαλείας είχαν εμποδίσει ορισμένους να θησαυρίζουν σε βάρος του δημοσίου συστήματος και των ασθενών.

Φρόντιζαν δηλαδή να προωθούν τους ασθενείς το απόγευμα μην τηρώντας την υποχρέωση να εξετάζουν τον ίδιο αριθμό περιστατικών τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα.

Εκτός αυτού όμως άλλο ένα πρόσκομμα φαίνεται ότι είναι οι αποδείξεις.

Στα απογευματινά ιατρεία είχε δοθεί προσωρινά αλλά μονιμοποιήθηκε , το δικαίωμα στους πανεπιστημιακούς να βλέπουν ασθενείς από το ΕΣΥ ακόμη και στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Οι περισσότεροι διατήρησαν το συγκεκριμένο δικαίωμα χωρίς όμως να κόβουν και αποδείξεις για το ΕΣΥ, με συνέπεια το σύστημα να έχει σοβαρές οικονομικές απώλειες.

Προσκόμματα που φαίνεται να προκύπτουν και για τα απογευματινά χειρουργεία καθώς στην περίπτωση αυτή υπάρχει και το θέμα των χειρουργικών υλικών που αγοράζονται από τα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και ο γιατρός θέλει το …αγροτικό του! Υποχρεωτικό ξανά και με ποινές

Στο κόκκινο οι γιατροί για τις απειλές Άδωνι για διακοπή σύμβασης με ΕΟΠΥΥ! Πως αντιδρούν

Για «φύλλο πορείας» 900 εργαζόμενοι των νοσοκομείων της περιφέρειας! Πότε ξεκινά η κινητικότητα

Προς μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ τα διαγνωστικά κέντρα! Προειδοποιούν με επίσχεση