Χωρίς προσωπικό το ΕΣΥ αναστενάζει στα νησιά! Οι ελλείψεις και το ανθρώπινο πρόσωπο

  • Iatropedia
Χωρίς χρηματοδότηση αλλά με ανθρωπιά λειτουργούν σε καιρό κρίσης χιλιάδες εργαζόμενοι του ΕΣΥ που μπορεί να αντιμετωπίζουν καθημερινές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, κατορθώνουν όμως να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Αμέτρητα κενά σε προσωπικό καταγράφονται σχεδόν σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Οι δεσμεύσεις Βορίδη για άμεση πρόσληψη προσωπικού προς ώρας δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα τα οποία νοιώθουν στο πετσί τους οι υπάρχοντες εργαζόμενοι.

Ειδικά λόγω καλοκαιριού που οι ανάγκες εξαιτίας των τουριστών είναι αυξημένες το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας και ειδικά των νησιών.

Ο φόρτος εργασίας διπλασιάζεται και οι εργαζόμενοι τρέχουν και δε φτάνουν.

Ενδεικτική η περίπτωση των δύο Γενικών Νοσοκομείων Ζακύνθου και Λευκάδας που εν μέσω θέρους δε διαθέτουν ακόμη και βασικές ειδικότητες γιατρών.

Μόλις πρόσφατα στο νοσοκομείο της Λευκάδας ξεψύχησε άνδρας επειδή δεν υπήρχε καρδιολόγος στο νησί για να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό.

Καθόλου τυχαία βέβαια καθώς στην καρδιολογική ο μόνιμος μόνος ιατρός Καρδιολόγος, τελεί σε αναρρωτική άδεια λόγω προβλήματος υγείας.

Στις αυξημένες ανάγκες του Καλοκαιριού, το Γ.Ν. Λευκάδας, καλύπτεται μόνο κατά τρία (3) πρωινά εβδομαδιαίως και περιμένει την αβέβαιη κάλυψη από την προκήρυξη για επικουρικό καρδιολόγο ιατρό, μετά το Καλοκαίρι.

Στην Παθολογική, ο ένας εκ των 3 μονίμων ιατρών, απουσιάζει από 18-07-2011!

Στην Παιδιατρική επίσης, ο ένας εκ των 2 μόνιμων ιατρών, απουσιάζει από 11-01-2012, με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη Βουλή.

Παρ αυτά οι λιγοστοί εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη για να καταπολεμήσουν όχι μόνο τα έκτακτα περιστατικά αλλά και τα ατυχήματα που παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση στα νησιά το καλοκαίρι.

Χαρακτηριστική περίπτωση η παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου στην οποία καταγράφεται αύξηση παιδιών ατυχημάτων κατά τουλάχιστον 50% τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όμως οι λιγοστοί γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό τόσο στο Παιδιατρικό Τμήμα όσο και στα Επείγοντα ώστε οι μικροί ασθενείς να μπορέσουν να βγουν όρθιοι από το νοσηλευτικό ίδρυμα. Ενδεικτική επίσης η περίπτωση του μικρού ασθενούς Γ.Τσουκαλά (4 ετών) που νοσηλεύτηκε στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου λαμβάνοντας την καλύτερη περίθαλψη.

Όλα αυτά παρά τις τραγικές ελλείψεις και τις αμέτρητες ώρες εργασίας και εφημερίες για το προσωπικό χωρίς μάλιστα να πληρώνεται εγκαίρως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα δικαστήρια οι φαρμακοβιομήχανοι για τις τιμές στα φάρμακα! Νέος πονοκέφαλος για Βορίδη

ΕΟΠΥΥ: Μου χρωστάς δε σου χρωστάω! Πόσα λείπουν από τα Ταμεία

Ακτινοθεραπευτές: “Σταματούν οι χημειοθεραπείες αν…”! Έκκληση στο Βορίδη για συνταγογράφηση εξετάσεων

Όταν το ΕΣΥ κουρεύει φως, νερό, τηλέφωνο! Αυστηρές εντολές για ψαλίδι παντού