Χωρίς προμήθειες και ΕΚΑΒ Κέντρο Υγείας στην Ορεστιάδα

  • Iatropedia
Κλειστό παραμένει από το καλοκαίρι το μικροβιολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Δικαίων εξαιτίας της λήξης της σύμβασης με την προμηθεύτρια εταιρεία βασικών ειδών, τα οποία χρειάζονται για την λειτουργία του. Ελλείψεις παρουσιάζονται και σε φάρμακα πρώτης επιλογής για ασθενείς με καρδιοπάθειες και αλλεργικά επεισόδια, αλλά και σε βασικά αναλώσιμα όπως είναι οι συσκευές ορού.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του Κ.Υ., Κώστας Σιαφκαλόζης, όλες οι συμβάσεις με τις προμηθεύτριες εταιρείες έληξαν ταυτόχρονα και αυτήν τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διαγωνισμών για την ανάδειξη νέων, που έχουν προκυρηχθεί από την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης στην οποία υπάγεται το Κ.Υ.

Βασικό όμως αίτημα της μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης Δικαίων, παραμένει η δημιουργία βάσης ΕΚΑΒ στην περιοχή καθώς βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τις βάσεις που υπάρχουν σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο, ενώ πρόσφατα έμεινε κενή και η θέση του οδηγού ασθενοφόρου.

Το αποτέλεσμα είναι να μην είναι δυνατή η μεταφορά των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, που χρίζουν συχνή και συστηματική ιατρική παρακολούθηση και περίθαλψη.