Χωρίς Πολυϊατρεία ΕΟΠΥΥ έως τις 3 Δεκεμβρίου! Άδωνις: «Γιατί απεργείτε»;

  • Iatropedia
Στον "πάγο" μπήκαν τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ πρώην ΙΚΑ αφού οι γιατροί αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους κηρύσσοντας 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως την ερχόμενη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου. Την απορία του γιατί προχωρούν σε απεργίες δεδομένου ότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη το σχέδιο των αλλαγών, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ ο υφυπουργός υγείας Αντώνης Μπέζας έκανε έκκληση να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Το νέο απεργιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις 25, 26, 27, 28 και 29 Νοεμβρίου, καθώς και στις 2 και 3 Δεκεμβρίου.

Για όλο αυτό το διάστημα αφάνταστη ταλαιπωρία περιμένει εκατοντάδες ασθενείς αφού αρχής γενομένης από σήμερα τα πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας ενω θα αντιμετωπίζουν μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά.

Οι γιατροί αποφάσισαν να μην προσέλθουν στη συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για με τον υπουργό Υγείας, εκτιμώντας ότι οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας για τον ΕΟΠΥΥ και την κινητικότητα έχουν ληφθεί.

Στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την περασμένη Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας επανέλαβε κατηγορηματικά την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε απολύσεις χιλιάδων γιατρών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Ομοσπονδία των γιατρών κρίνει ότι δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό νόημα στην πρόσκληση διαλόγου του υπουργού.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι συμβασιούχοι έργου καλυπτόμενοι από το συνδικαλιστικό όργανο της ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολομέτωπη επίθεση Άδωνι κατά Τσίπρα για τα φάρμακα: «Κατηγορώ ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή»

Έρχεται κινητικότητα στα νοσοκομεία της περιφέρειας! Τι είπε ο Άδωνις

Οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαίτειο «έχτισαν» την είσοδο! Καβγάς Άδωνι με συνδικαλιστές

Γιατροί με…σύνταξη στο ΕΣΥ! Μέχρι πότε θα παραμένουν στα νοσοκομεία;