Χωρίς νοσοκομεία αύριο και μεθαύριο! Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι

  • Iatropedia
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία αφού το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό διαμαρτύρονται για τις προθέσεις της τρόικας και της κυβέρνησης που επιχειρούν να απολύσουν δημοσίους υπαλλήλους.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν γιατροί και εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων σήμερα Τετάρτη 1 και αύριο “για την επικείμενη απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο. Για να μην έρθει και η δική μας «η σειρά» όπως χαρακτηριστικά λέει η ομοσπονδία των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ).

Μάλιστα μιλούν με σκληρή γλώσσα για όσα σχεδιάζονται: “η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει την άσκηση της Διακυβέρνησης στους ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Είναι περισσότερο από σαφές ότι οι πολιτικές των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, όπως και εάν τις ξαναβαπτίσει η κυβέρνηση τις υλοποιεί χωρίς να την απασχολούν τα κοινωνικά κουφάρια που αφήνει πίσω της. Πολιτικές λιτότητας, κοινωνικής εξαθλίωσης, καταργήσεων Δημοσίων Φορέων, Απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων και εργασιακού μεσαίωνα”.

Γιατροί και εργαζόμενοι προβλέπουν ότι με το νέο σύστημα Αξιολόγησης υποχρεωτικά το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων θα λάβει φύλλο πορείας προς την έξοδο από το δημόσιο.

Στο μεταξύ για συνθήκες …πολέμου στις εφημερίες μετά το κλείσιμο των πολυιατρείων κάνουν λόγο οι γιατροί του Ευαγγελισμού. Όπως σημειώνει η πενταμελής επιτροπής των γιατρών: “Το κλείσιμο των δημόσιων δομών της Π.Φ.Υ. και το κλείσιμο νοσοκομείων θα φέρει σε απόγνωση τα νοσοκομεία, ιδίως τα μεγάλα με ότι αυτό συνεπάγεται πρώτα για τους ασθενείς και μετά για τους υγειονομικούς. Τρανή επιβεβαίωση που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι οι τελευταίες γενικές εφημερίες.

Οι επίσημα καταγεγραμμένοι ασθενείς ξεπερνούν τους χίλιους ανά εφημερία και από αυτούς εισάγονται κάθε φορά 150 με 180 περίπου. Όμως, στην πραγματικότητα οι εξεταζόμενοι είναι πολλαπλάσιοι από τους καταγεγραμμένους!”

Κατά τους γιατρούς η αναμονή φθάνει και ξεπερνά τις 4 ώρες στα επείγοντα.

“Την ώρα που ανοίγει η γενική εφημερία και για τις πρώτες ώρες υπάρχει μαζική προσέλευση και έχει πιστοποιηθεί καταγραφή ασθενών ένας ανά τριάντα δευτερόλεπτα” λένε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται το ΠΕΔΥ με καθυστερήσεις και κενά! Πότε ανοίγουν τα πολυϊατρεία

Θα εξαφανιστούν φάρμακα από την ελληνική αγορά”! Τι λέει ο πρόεδρος των φαρμακοβιομηχάνων Κ.Φρουζής στο iatropedia

Γιατί τρέχουν όλοι στα Δημαρχεία; Τι έφερε το μνημόνιο στα ζευγάρια (έρευνα)

Αγκάθι τρόικα- κυβέρνησης και τα φάρμακα! Συνεδριάζουν οι φαρμακοποιοί