Χωρίς κλινικές νησιά και επαρχία

  • Iatropedia
Κόβονται από το σχεδιασμό δεκάδες κλινικές από περιφερειακά νοσοκομεία καθώς απόφαση της Β΄ Υγειονομικής περιφέρειας προβλέπει να μην υπάρχουν κλινικές που θα έχουν κάτω από 20 κρεβάτια.

Την αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών προκαλεί ήδη απόφαση της Β’ υγειονομικής περιφέρειας που προβλέπει ουσιαστικά την κατάργηση των κλινικών που διαθέτουν κάτω από 20 κρεβάτια. Βασική λεπτομέρεια: στα περιφερειακά νοσοκομεία εξαιτίας του μικρού μεγέθους των υγειονομικών μονάδων οι περισσότερες κλινικές διαθέτουν λίγα κρεβάτια και συνήθως κάτω των 20.

Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι να καταργηθούν ουσιαστικά οι περισσότερες κλίνες και να παραμείνουν βασικοί τομείς όπως παθολογικό και χειρουργικό.

«Τα περισσότερα περιφερειακά νοσοκομεία έχουν λίγα κρεβάτια. Με την απόφαση αυτή καταργούνται ουσιαστικά οι βασικές κλινικές» επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.

Οι κινήσεις αυτές φαίνεται πως γίνονται στο πλαίσιο της περιστολής των κλινικών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας καθώς ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει ότι θα μείνουν οι μισές κλινικές που δε θα ξεπερνούν τις 1000.