Χωρίς κλίνες ΜΕΘ και ασφαλή λειτουργία λόγω έλλειψης προσωπικού και τα νοσοκομεία της Αττικής

  • Iatropedia
Λείπει τουλάχιστον το 30% του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που χρειάζεται το ΕΣΥ ακόμα και στην 1η ΥΠΕ. Άμεσα 1000 προσλήψεις γιατρών υποσχέθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Κλειστές» είναι 100 κλίνες ΜΕΘ και 110 ΜΑΦ (αυξημένης φροντίδας) στι ΕΣΥ λόγω της έλλειψης προσωπικού στο ΕΣΥ. Κι ενώ η περιφέρεια «στενάζει» από επικίνδυνες για τον πληθυσμό ελλείψεις, ακόμα και στην υποτίθεται προνομιακή 1η ΥΠΕ (Αττικής), οι ελλείψεις φτάνουν στο 30% των οργανικών θέσεων.

Μάλιστα όπως έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου οι νοσοκομειακοί γιατροί, πό το ΕΣΥ λείπουν παραπάνω από 6000 γιατροί που διαρκώς αυξάνονται λόγω των συνταξιοδοτήσεων στο γηρασμένο ΕΣΥ.

Όπως διαβεβαίωσε πάντως την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας τους νοσοκομειακούς γιατρούς, άμεσα προχωρούν οι προσλήψεις των 300 επικουρικών γιατρών στο ΕΣΥ καθώς και οι προσλήψεις των 700 γιατρών που έχουν κριθεί από τα Ιατρικά Συμβούλια και εκκρεμεί η παρουσία τους στα νοσοκομεία.

Την ίδια, ο κ. Κουρουμπλής υποσχέθηκε ότι σύντομα θα ικανοποιηθούν και τα άλλα αιτήματα των γιατρών, όπως προσλήψεις στο ΕΣΥ και στο ΠΕΔΥ, άνοιγμα κλειστών ΜΕΘ και γενικότερη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλη η Ελλάδα για μια θέση στην εντατική αναστενάζει! Πόσα κρεβάτια λείπουν

Κλειστά 200 κρεβάτια Εντατικής! Στοιχεία σοκ ειδικών επιστημόνων