Χωρίς καρδιολόγους το Νοσοκομείο Ζακύνθου!

  • Iatropedia
Πόσους ασθενείς μπορεί να εξετάσει ένας γιατρός στο ωράριό του ή έστω αν εργασθεί περισσότερο και δωρεάν; Άγνωστο πόσους αν πρόκειται για τους δύο καρδιολόγους του Νοσοκομείου Ζακύνθου που αναγκάζονται να εργάζονται στο κανονικό ωράριο, να κάνουν εφημερίες και να καλύπτουν φυσικά και ότι έκτακτο προκύψει.

Οι συγκεκριμένοι γιατροί καλύπτουν τις ανάγκες 40.000 μόνιμων κατοίκων αλλά και των 700.000 τουριστών το καλοκαίρι.

Για διορισμό νέου καρδιολόγου προς το παρόν ουδείς λόγος. Αποτέλεσμα οι δυο καρδιολόγοι να έχουν εξαντληθεί και να μην μπορούν φυσικά να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού. Παρότι δίνουν τη δική τους μάχη καθημερινά, η υπόθεση δεν …βγαίνει.

Η αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια ωστόσο έκρινε ότι δεν απαιτείται άλλος καρδιολόγος γι αυτό και δεν ανανέωσε τη θητεία ούτε του επικουρικού γιατρού αλλά ούτε και φρόντισε να μετακινηθεί κάποιος σε μόνιμη βάση.

Έτσι οι δύο καρδιολόγοι με επιστολής τους στον υπουργό Υγείας αλλά και σε άλλους αρμόδιους δηλώνουν ότι θα παραιτηθούν σε περίπτωση που δεν προχωρήσει ο διορισμός του καρδιολόγου που εκκρεμεί.

«Δεν ευθυνόμαστε για ατυχές συμβάν που μπορεί να συμβεί από την μη ανταπόκριση εκ μέρους της Πολιτείας να τηρούνται βασικές Συνταγματικές Επιταγές και βασικοί κανόνες εφημέρευσης» λένε χαρακτηριστικά οι δύο γιατροί.