Χωρίς ηλεκτρονική συνταγογράφηση η χώρα επί ώρες το προηγούμενο διήμερο

  • Iatropedia
Τη μήνη των γιατρών προκάλεσε το "πάγωμα" του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που έδεσε τα χέρια τους Δευτέρα και Τρίτη για πολλές ώρες.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ «για πολλοστή φορά στις 2/2 και στις 3/2 βρεθήκαμε οι γιατροί όλης της επικράτειας μπροστά στην αδυναμία εισόδου στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σε εργάσιμη μέρα και ώρα, και φυσικά χωρίς καμία προειδοποίηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αφόρητη ταλαιπωρία ασθενών και γιατρών..».

Η αλήθεια είναι ότι οι ασθενείς αγανακτούν ότα μετά από εβδομάδες αναμονής για ένα ιατρικό ραντεβού και ώρες έξω από το αιτρείο καταλήγουν να φύγουν χωρίς τη συνταγή των φαρμάκων που χρειάζονται επειδή «έπεσε» το σύστημα.

Αναφερόμενοι στο θέμα οι γιατροί της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ σχολιάζουν μάλιστα ότι «αγανακτησμένοι ασθενείς αποχωρούσαν χωρίς τη φαρμακευτική συνταγή τους ή το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό τους, με την προτροπή να επανέλθουν όταν ξαναλειτουργήσει η πλατφόρμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Συγχρόνως η κατάσταση αυτή αποτελεί εμπόδιο για την καθημερινή εργασία όλων των ιατρών…»

Και κάλεσαν όλους τους αρμόδιους να «σεβαστούν» τους ασφαλισμένους!

δεν είναι πρώτη φορά που η ΗΔΙΚΑ «ρίχνει» το σ΄λυστημα είτε από υπερφόρτωση είτε για να κάνει βελτιώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρεμιέρα σήμερα σε νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης! Τι αλλαγές θα δούνε οι γιατροί

Απίστευτο: Πετούν έξω από την συνταγογράφηση τους γιατρούς που ξεπέρασαν το πλαφόν!