Χωρίς γιατρούς και την άλλη εβδομάδα όλη η χώρα!

  • Iatropedia
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι γιατροί του ΙΚΑ ενώ ακολουθούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα απέχουν από τα εξωτερικά ιατρεία.

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι γιατροί του ΙΚΑ με επαναλαμβανόμενες Πανελλαδικές 24ώρες απεργιακές κινητοποιήσεις και την επόμενη εβδομάδα 9 – 13 Ιανουαρίου 2012, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και εκτιμώντας αποφάσεις της Κυβέρνησης, στα κρίσιμα ζητήματα του Ιατρικού κόσμου και της περίθαλψης.

Οι γιατροί ζητούν μεταξύ άλλων:

Να ανασταλεί άμεσα η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ έως ότου αποσαφηνιστούν όλες οι παράμετροι, καθώς όπως λένε οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΙΚΑ: «αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να λειτουργήσει. Δεν υπάρχουν σφραγίδες και συνταγολόγια και κανένας γιατρός δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει. Πρέπει να σταματήσει η επικίνδυνη πολιτική που ασκείται στον χώρο της Υγείας, από τους Υπουργούς Υγείας – Κοιν. Αλληλεγγύης, Εργασίας – Κοιν. Ασφάλισης και τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ».

Επίσης ζητούν την αλλαγή των αμοιβών και συγκεκριμένα: «την ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία ευτελίζεται η αμοιβή και η λειτουργία του γιατρού και κλείνει οριστικά το μικρό και μεσαίο ιδιωτικό ιατρείο με την εκχώρηση του ΠΦΥ, στις εμπορικές επιχειρήσεις Υγείας».

Διεκδικούν ακόμη Εθνική Συλλογική Σύμβαση, με κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή (όχι χαμηλότερη, της ήδη χαμηλής σήμερα επίσκεψης, των 20€).

Οι νοσοκομειακοί γιατροί από την άλλη, συμπορεύονται με τους ιδιώτες γιατρούς και θα συνεχίσουν επίσης την επόμενη εβδομάδα την αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία δεδομένης και της μεγάλης συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας: «Όλοι οι ιατρικοί φορείς (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, ΠΙΣ και Ιατρικοί Σύλλογοι) σε επανειλημμένες συναντήσεις που είχαν αποφάσισαν ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε με ενότητα και χωρίς ταλαντεύσεις, απαιτώντας ο καθένας τα αιτήματά του.

Συνεπώς οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν και την ερχόμενη εβδομάδα την αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία, ενώ το Γενικό Συμβούλιο που συνέρχεται την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου με συμμετοχή όλων των Προέδρων Ενώσεων της χώρας θα λάβει αποφάσεις συνεκτιμώντας τις μέχρι τότε εξελίξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

πετούν στο δρόμο τους νέους γιατρούς

Γιατροί: «αναστείλετε τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ»

κλεινουν μονάδες του ΙΚΑ