Χωρίς γιατρούς οι πτήσεις του ΕΚΑΒ

  • Iatropedia
Αποχή από τις αεροδιακομιδές αλλά και από κάθε άλλη εθελοντική εργασία ξεκινούν οι γιατροί του ΕΚΑΒ ζητώντας την άμεση καταβολή εφημεριών από τον περασμένο Μάιο.

Στο έδαφος θα πρέπει να παραμείνουν τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα που πραγματοποιούν αεροδιακομιδές για το ΕΚΑΒ, καθώς οι γιατροί ξεκινούν αποχή από την εθελοντική τους συμμετοχή στις πτήσεις. Επίσης το ιατρικό προσωπικό δε θα καλύψει τον Κλασσικό Μαραθώνιο ενώ δε θα συμμετάσχει και σε καμία άλλη εθελοντική εργασία.

Οι γιατροί δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες που έχουν κάνει από τον περασμένο Μάιο και τονίζουν πως αφού εξάντλησαν κάθε δυνατό περιθώριο συνεννόησης και διαλόγου με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, δεν έχουν άλλο περιθώριο παρά να προχωρήσουν στην αποχή.

Οι ιατροί του ΕΚΑΒ, με την συμπαράσταση της ΟΕΝΓΕ και του ΙΣΑ , όπως τονίζουν, θα αναγκαστούν να προβούν σε επισχέσεις εργασίας με σοβαρές επιπτώσεις στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών σε όλη την επικράτεια, με ευθύνη που θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την διοίκηση του ΕΚΑΒ και του Υπουργείου Υγείας.