Χωρίς ελέγχους τα τρόφιμα στην αγορά

  • Iatropedia
Διακόπτουν τους ελέγχους σε τρόφιμα και κάθε καταναλωτικό είδος που πωλείται, οι εργαζόμενοι στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) εξαιτίας υποχρηματοδότησης του οργανισμού.

Ούτε βενζίνη για τα οχήματα με τα οποία πραγματοποιούν ελέγχους δεν έχουν πια οι εργαζόμενοι στον ΕΦΕΤ και δηλώνουν ότι δεν μπορούν πια απρόσκοπτα να συνεχίσουν τους ελέγχους στην αγορά τροφίμων όσο διαρκεί η περιορισμένη παραχώρηση κονδυλίων από το υπουργείο Υγείας.

Άλλωστε οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, όπως δηλώνουν, ενώ τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι ελεγκτές, έμειναν από βενζίνη καθώς τα πρατήρια καυσίμων στην Αθήνα και τις άλλες περιφέρειες «αρνούνται άλλη πίστωση γιατί δεν έχουν πληρωθεί και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με έξοδα των υπαλλήλων οι οποίοι μετακινούνται με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα».

Η διάλυση του οργανισμού αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι και οι προμηθευτές σταμάτησαν κάθε προμήθεια προϊόντων και υπηρεσιών προς τον ΕΦΕΤ γιατί είναι επίσης απλήρωτοι.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι ο φορέας πλέον αδυνατεί να λειτουργήσει όσο παραμένει υποστελεχωμένος και με ανεπαρκή μέσα.

Ο σύλλογος των εργαζομένων καταλήγει ότι: «η έλλειψη προστασίας των καταναλωτών και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι πλέον ορατός».