Χωρίς δώρο του Πάσχα οι εργαζόμενοι του Ντυνάν! Η μήνυση και οι συλλήψεις που δεν έγιναν

  • Iatropedia
Δε φθάνει που έχουν να πληρωθούν 10 μήνες και ζούνε τις οικογένειές τους με τα δανεικά, τώρα δε θα κάνουν ούτε Πάσχα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Χωρίς τις κανονικές τους αποδοχές αλλά πλέον και χωρίς δώρο του Πάσχα θα αναγκαστούν να περάσουν τις γιορτές οι 1040 εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Η διοίκηση παρά το ότι το προβλέπει ο νόμος, δεν κατέβαλε το δώρο στους εργαζόμενους. Αποτέλεσμα το Σωματείο των Εργαζομένων να προσφύγει στην αστυνομία όπου και κατέθεσε μήνυση κατά του νέου προέδρου Αλ.Παπαδημητρίου αλλά και του Αντιπροέδρου και ισχυρού άνδρα του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη.

Όμως για δυσάρεστη έκπληξη του σωματείου, όταν οι άνδρες της αστυνομίας πήγαν στο Νοσοκομείο για να συλλάβουν επ αυτοφώρω τους υπευθύνους (όπως προβλέπεται από το νόμο) εκείνοι είχαν κάνει ….φτερά. Είχαν φροντίσει να αποχωρήσουν από νοσηλευτικό ίδρυμα επειδή προφανώς είχαν ήδη ενημερωθεί για τη μήνυση.

Να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη είναι η διαδικασία πώλησης του Ερ.Ντυνάν σε ιδιώτη αλλά μένουν ακόμη κάποιες βασικές λεπτομέρειες που σχετίζονται κυρίως με κούρεμα των χρεών, ρύθμιση που πρέπει να περάσει μέσω νομοσχεδίου από το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος αρνείται να υπογράψει σχετική ρύθμιση που θα μειώνει τις οφειλές του νοσοκομείου.