Χωρίς δωρεάν φάρμακα χιλιάδες ασφαλισμένοι

  • Iatropedia
Διακόπτουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασθενείς βασικών Ταμείων οι φαρμακοποιοί της Αττικής, διεκδικώντας την άμεση εξόφληση των οφειλών.

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν από την 1η Νοεμβρίου τα φάρμακά τους χιλιάδες ασφαλισμένοι τα Ταμεία των οποίων χρωστούν πάνω από 120 εκατ. ευρώ σε φαρμακοποιούς από συνταγές που έχουν εκτελεστεί.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε το βράδυ της Δευτέρας ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής μετά από πολύωρη συνεδρίαση. Πρόκειται για τα Ταμεία: ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, αυτό των Δικηγόρων της Αθήνας και του Πειραιά καθώς και του ΟΠΑΔ.

Οι ασφαλισμένοι από την 1η Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακα με χρήματα από την τσέπη τους και στη συνέχεια να πηγαίνουν στα γραφεία των Ταμείων τους για να διεκδικήσουν τα χρήματά τους.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε ακόμη να μη συναινέσει στο ελεύθερο ωράριο των φαρμακείων που προωθεί το υπουργείο Υγείας επισημαίνοντας ότι οι θα πραγματοποιούν κανονικά τις εφημερίες που εκδίδονται σήμερα με βάση τα προγράμματα των Συλλόγων.

«Κόκκινο πανί» αποτελεί για τους φαρμακοποιούς και το θέμα της μείωσης του ποσοστού κέρδους που εξετάζει η κυβέρνηση. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο κλάδος θα αντιδράσει δυναμικά όπως δήλωσαν τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.