Χωρίς δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ! Ξεκινά η επίσχεση. Τι θα υποσχεθεί ο Άδωνις

  • Iatropedia
Νέα ταλαιπωρία ξεκινά σήμερα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς εργαστηριακοί γιατροί και διαγνωστικά κέντρα ξεκινούν το μπλόκο τους στον ΕΟΠΥΥ. Άκαρπη απέβη η συνάντηση τους με τον Άδωνι, ο οποίος φαίνεται ότι ''πετάει'' το μπαλάκι στους παρόχους ενώ πλησιάζει σε συμφωνία με τους γιατρούς

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Προσπάθειες της τελευταίας στιγμής κάνει ο Άδωνις Γεςωργιάδης προκειμένου να ανατραπεί το κλίμα και οι πάροχοι να αλλάξουν άποψη ώστε να μην ξεκινήσει η επίσχεση κατά του ΕΟΠΥΥ. Υπόθεση που φαντάζει μάλλον δύσκολη καθώς εργαστηριακοί γιατροί και διαγνωστικά κέντρα διαμαρτύρονται για τα λιγοστά χρήματα που δίνονται από τον οργανισμό για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων με συνέπεια αρκετές υπηρεσίες στο τέλος να μην ξεπληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Η υπόθεση αποτελεί μάλλον πονοκέφαλο για τον Άδωνι Γεωργιάδη καθώς λίγο πριν τις εκλογές το κλίμα για την κυβέρνηση θα βαρύνει επικίνδυνα.

Οι προτάσεις Άδωνι συζητήθηκαν σε συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών όπου επιχειρήθηκε να βρεθεί η χρυσή τομή αλλά απέβη άκαρπη.

Αναλυτικότερα κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους παρόχους και τους εργαστηριακούς γιατρούς ο υπουργός Υγείας πρότεινε για νασταματήσει το μπλόκο στον οργανισμό:

-Να υιοθετηθεί ένα είδος πλαφόν: ανά πάροχο ή ανά Περιφέρεια. Ένα πλαφόν που ως γνωστόν ισχύει και στους κλινικούς γιατρούς με τις δωρεάν επισκέψεις.

Μάλιστα στην διάρκεια της συνάντησης που είχε τους συνέστησε να συζητήσουν μεταξύ τους τις προτάσεις του και να καταλήξουν σε συγκεκριμένη απόφαση ώστε μετά ο ίδιος να το εφαρμόσει.

Πάντως τα μεγάλα διαγνωστικά Κέντρα δεν θέλουν να τεθεί πλαφόν ανά πάροχο πράγμα όμως το οποίο φαίνεται ότι επιθυμούν από την πλευρά τους οι γιατροί.

αγκάθι

Ωστόσο ο υπουργός Υγείας γνωρίζει πως ο κίνδυνος είναι κάποια εργαστήρια να ισχυρίζονται ήδη από τις αρχές του μήνα ότι τελείωσε το δωρεάν πλαφόν ώστε να ζητούν από τους ασφαλισμένους να πληρώνουν από την τσέπη τους. Κάτι που άλλωστε καταγράφεται και στα ιατρεία ορισμένων ιδιωτών γιατρών.

Με τον τρόπο αυτό ωστόσο οι εκπτώσεις και οι επιστροφές χρημάτων (clawback και rebate) από τους παρόχους δε θα είναι πια υποχρεωτικές.

-Επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης θα κάνει λίγο πιο ελαστική την εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων όπου προβλέπονται συγκεκριμένες εξετάσεις για κάθε πάθηση. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να κάνουν και διαγνωστικές εξετάσεις που δεν προβλέπονται από τις οδηγίες ακολουθώντας ωστόσο κάποια γραφειοκρατική διαδικασία.

Από την πλευρά των γιατρών στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας συμμετείχε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος ο οποίος είναι και πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις: «Τέρμα ο ΕΟΠΥΥ για όσους κάνουν επίσχεση»! Οι προειδοποιήσεις και οι λύσεις

Ξεκινούν …προεκλογικές προσλήψεις στο ΕΣΥ! Πόσοι θα πάνε στα δημόσια νοσοκομεία

Εγώ πότε θα γίνω μάνα; Όλα τα στάδια πριν και μετά τον τοκετό!

Έρχεται «σαφάρι» ελέγχων για το κάπνισμα! Τι είπε ο Άδωνις