Χωρίς αγγειογράφο ο «Ευαγγελισμός» δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το ΓΝΑ "Ευαγγελισμός" διαθέτει έναν και μοναδικό αγγειογράφο. Και αυτός -καθώς είναι αρκετά παλιός- παρουσίασε βλάβη. Και το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας δεν δέχεται εδώ και 10 μέρες έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά. Το άρθρο θα μπορούσε να τελειώνει εδώ!

Τι άλλο να σχολιάσεις; Τι άλλο να καταγράψεις;

Το ΕΚΑΒ δεν μεταφέρει τους πάσχοντες από αιφνίδια καρδιολογικά επεισόδια στον «Ευαγγελισμό» και τα πηγαίνει όπου εφημερεύει άλλη καρδιολογική κλινική, όπως είναι πχ στο Αττικόν. Κι αυτό γίνεται επειδή αν πρόκειται για έμφραγμα που χρειάζεται αγγειπλαστική (μπαλονάκι) δεν θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας!

Σήμερα ο «Ευαγγελισμός» έχει γενική εφημερία. Το ΕΚΕΠΥ και το ΕΚΑΒ γνωρίζουν ωστόσο ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους ασθενείς με πιθανό έμφραγμα και έχουν κάνει σχετικό προγραμματισμό για τα περιστατικά αυτά.Το ίδιο έπραξαν άλλωστε και σε δύο προηγούμενες γενικές εφημερίες του νοσοκομείου μεταφέροντας τους περίπου 100 ασθενείς με «ύποπτα» συμπτώματα σε άλλα νοσοκομεία.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Πέρσι περίπου τέτοια εποχή ο αγγειογράφος είχε πάλι βγει …εκτός από βλάβη και τότε χρειάστηκαν τουλάχιστον μία εβδομάδα για να του κάνουν το σχετικό σέρβις. Είχε μάλιστα διαταχθεί και προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, Ηλία Σιώρα για το θέμα.

Διαβάστε εδώ τι έλεγε πέρσι ο κ. Σιώρας.

Διαβάστε εδώ τι απαντούσε τότε για το πρόβλημα η διοικήτρια του νοσοκομείου.

Είναι πάγια τα τελευταία χρόνια η καταγγελία των εργαζομένων και του ΣΕΝΕ που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μείωση των χρημάτων και την αδυναμία επαρκούς συντήρησης του εξοπλισμού που άλλωστε είναι πεπαλαιωμένος. Κι όλα αυτά, ενώ ο κόσμος δεν έχει πια χρήματα για τον ιδιωτικό τομέα και κατακλύζει τις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων…