Χορηγία της ΠΕΦ για όλα τα δημοτικά σχολεία του Πειραιά

  • Iatropedia
Όλα τα είδη πρώτης ανάγκης γαι την περιποίηση τραυματισμών και ενημερωτικά φυλλάδια για πρώτες βοήθειες θα έχουν στην διάθεσή τους όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Πειραιά.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Μια πρωτοβουλία που χτύπησε τους Πειραιώτες στην πιο ευαίσθητη χορδή τους, τα παιδιά, πήραν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας καθώς ανέλαβαν στο πλαίσιο της χορηγίας του αγώνα δρόμου για παιδιά Fit Kids Run που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, να χαρίσει 100 πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία για όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Η γενική διευθύντρια της ΠΕΦ, Φαίη Κοσμοπούλου-Δεληγιάννη, παρέδωσε στον Δήμαρχο Πειραιά,. Γιάννη Μώραλη τα 100 kit φαρμακείου για όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης, δηλώνοντας ότι «στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, εμείς ως Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας θέτουμε ως έναν επιπλέον στόχο να έχουν όλοι οι Έλληνες, πολύ περισσότερο τα παιδιά μας, άμεση και ισότιμη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ως μία ελάχιστη κίνηση ανταπόδοσης στην κοινωνία μέσα στην οποία λειτουργούμε. Άλλωστε, ως θεσμικός εταίρος της Πολιτείας, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας εντάσσει πάντα στην ατζέντα της ως κύριο αίτημα, την πρόσβαση όλων και πολύ περισσότερο των παιδιών μας, στα δωρεάν ποιοτικά ελληνικά φάρμακα, που έχουμε ανάγκη».

Μέσα στο kit υπάρχουν όλα τα φάρμακα που είναι απαραίτητα για τις πρώτες βοήθειες σε ένα σχολείο. Παράλληλα, υπάρχει και ένας οδηγός πρώτων βοηθειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Π.Κουρουμπλής:'' Στήριξη του ελληνικού φαρμάκου και προσλήψεις στο ΕΣΥ''

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή