Χλιδή πισίνες λιμουζίνες σε κύκλωμα του ΙΚΑ που έγραφε παρανόμως αναρρωτικές άδειες

  • Iatropedia
Φύλλο και φτερό έχει κάνει τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ που μετέβη στην περιοχή, προκειμένου να ερευνήσει εξονυχιστικά την υπόθεση με τους γιατρούς που φέρονται να έδιναν παράνομες αναρρωτικές άδειες τόσο σε μετανάστες όσο και σε ασφαλισμένους οι οποίοι λάμβαναν και αποζημίωση από το ΙΚΑ.

Μετά το πόρισμα που συνετάχθη, ο διοικητής του νέου φορέα παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, στο οποίο εντάσσεται και το ΙΚΑ, Γ.Βουδούρης θα θέσει σε διαθεσιμότητα 2 γιατρούς που φέρονται να υπέγραφαν τις …χρυσές αναρρωτικές άδειες.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 30 γιατροί εμπλέκονται με διάφορους τρόπους στο κύκλωμα αυτό οι οποίοι και ερευνώνται.

Χαρακτηριστικό της «κομπίνας» είναι ότι γιατρός στο Ηράκλειο μέσα σε ένα χρόνο έχει γράψει 7.000 μέρες αναρρωτικής άδειας!

Στο μεταξύ ένα νέο αντίστοιχο κύκλωμα που δε χορηγούσε αναρρωτικές άδειες αλλά φάρμακα και υλικά σε ασφαλισμένους ερευνάται στο ΙΚΑ Καλλιθέας.

Οι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ ξεσκονίζουν και εκεί διάφορους φακέλους προκειμένου να αποκαλύψουν το κύκλωμα που επιβάρυνε το Ταμείο με έξοδα που δεν του αναλογούσαν. Στην Καλλιθέα φέρονται να εμπλέκονται 10 γιατροί αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι είχαν …έφεση στο να συνταγογραφούν φάρμακα και ακριβά υλικά σε ασθενείς που δεν τα χρειάζονταν. Οι διοικητικοί αυτοί υπάλληλοι τον τελευταίο καιρό ζούσαν μέσα σε μια απίστευτη χλιδή, με μονοκατοικίες, με πισίνες, με λιμουζίνες και ακριβά αυτοκίνητα, που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από το μισθό τους.

Η οικονομική αστυνομία έχει ήδη συλλάβει 6 γυναίκες υπάλληλους στο ΙΚΑ Καλλιθέας, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και των ψευδών βεβαιώσεων. Η κομπίνα αυτή εκτιμούν οι ειδικοί, ότι «έβαλε μέσα» το ίδρυμα τουλάχιστον 12.000.000 ευρώ. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πληρωμές των υπαλλήλων που εμπλέκονται, γινόντουσαν μέσα σε χαρτόκουτα γεμάτα με χαρτονομίσματα ευρώ.