Χειρουργείται ο Αντώνης Σαμαράς-Σταθεροποιημένος ο Β.Ράπανος!

  • Iatropedia
Στο Αττικό νοσοκομείο, χειρουργείται στο μάτι, ο νέος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς διαπιστώθηκε, ότι παρουσίασε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος μεταφέρθηκε μετά από λιποθυμικό επεισόδιο στο ιδιωτικό νοσοκομείο Υγεία. Ο κ.Ράπανος αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Εξάλλου παρακολουθείται στενά από γιατρούς καθώς αντιμετώπισε στο παρελθόν σοβαρότατο πρόβλημα υγείας. Μέχρι στιγμής πάντως όπως αναφέρουν πληροφορίες δεν έχει εμφανισθεί κάποια σοβαρή επιπλοκή που να μην μπορεί να αντιμετωπισθεί και που να σχετίζεται με τη σοβαρή νόσο που είχε εμφανίσει. 'Εγκυρες πηγές αναφέρουν επίσης ότι δεν πρόκειται εκτός απρόοπτου βέβαια, αυτή τη στιγμή να τον χειρουργήσουν οι γιατροί. Η σταθεροποίηση που παρουσιάζει κάνει τους θεράποντες ιατρούς του να ευελπισθούν ότι θα αντιμετωπισθεί άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε. Όλα θα φανούν μετά τις ιατρικές εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν : "Ο κ. Βασίλειος Ράπανος εισήχθη σήμερα 22/6/2012 εκτάκτως στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ λόγω έντονων κοιλιακών πόνων, ιλίγγων, ναυτίας, εφιδρώσεων και καταβολής. Η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί. Θα υποβληθεί στις δέουσες εξετάσεις για τη διακρίβωση των αιτίων της κατάστασής του".

Ο νέος πρωθυπουργός, είχε κανονίσει πολύ νωρίτερα το ραντεβού του για μια οφθαλμολογική εξέταση στο Αττικό νοσοκομείο, καθότι ένιωθε ενοχλήσεις στο μάτι. Ωστόσο το βεβαρυμένο πρόγραμμα των τελευταίων ημερών, επιδείνωσε την κατάσταση με αποτέλεσμα να εμφανιστεί η αρχόμενη αποκόλληση.

Έτσι η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί, με επικεφαλής τον Δ/ντη της β πανεπιστημιακής οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου, κ. Πάνο Θεοδοσιάδη, αποφάσισε, να υποβληθεί το πρωί σε χειρουργική επέμβαση.