Χειρουργείο στην πλάτη: Όλα όσα θέλετε να μάθετε

  • Iatropedia
Μια δυσάρεστη κατάσταση την οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν όσοι βρίσκονται στην μέση ηλικία αλλά και ο γυναίκες στην εμμηνόπαυση είναι τα κατάγματα στην πλάτη. Τις περισσότερες φορές όταν τα κατάγματα είναι μικρά – επουλώνονται μόνα τους μέσα σε 3 μήνες. Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Οι πιο κοινές μέθοδοι που εφαρμόζονται είναι η σπονδυλοπλαστική και η κυφοπλαστική. Ο χειρουργός σας εγχέει τσιμέντο στα σπασμένα οστά σας ώστε να κρατήσει σταθερή τη σπονδυλική στήλη. Η επέμβαση γίνεται μέσω ενός μικρού ανοίγματος και η ανάρρωση είναι γρήγορη.

Μια άλλη επιλογή είναι η σπονδυλοπλαστική κατα την διάρκεια της οποίας ο ειδικός «συγκολλάει» τα οστά.

Τι απαιτείται

Πριν από το χειρουργείο ο ασθενής υποβάλλεται σε μαγνητική ή αξονική τομογραφία. Καλό είναι να ενημερώσετε το γιατρό σας εάν έχετε αλλεργίες ή παίρνετε κάποια φάρμακα.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τα κατάγματα της σπονδυλικής στήλης θεωρούνται ασφαλή. Οι τυχόν επιπλοκές περιορίζονται σε αιμορραγία, πόνο και λοίμωξη.

Μετά από κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης, μπορείτε να πάτε στο σπίτι σας την ίδια ημέρα η μπορείτε να παραμείνετε στο νοσοκομείο για μια ημέρα ή περισσότερο.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει κάποιο αναλγητικό φάρμακο για τον πόνο.

Ρωτήστε το γιατρό σας για το πώς να φροντίσετε την πληγή σας. Καλέστε τον αμέσως αν η τομή είναι κόκκινη, ή αν έχει μολυνθεί.

πηγή www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί πονάει η πλάτη μου; Τέσσερις αιτίες!

Αντιμετωπίστε φυσικά τους πόνους στην πλάτη!