Χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ αποταμιεύσεις αγνώστου προελεύσεως για γιατρούς ακόμα και του ΕΣΥ

  • Iatropedia
Όσο ψάχνουν, βρίσκουν παραβάτες που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις αποταμιεύσεις τους, τα μέλη του ΣΔΟΕ σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Δυστυχώς, στις λίστες που ανακοινώνονται από καιρού εις καιρόν, υπάρχουν σχεδόν πάντα μέσα και γιατροί, ιδιώτες και του ΕΣΥ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Διαβάστε αναλυτικά τα περιστατικά ειδικά με γιατρούς:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ

7. Ιατρός Πλαστικός Χειρούργος, απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 100.694,80 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.

ΕΙΔΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

4. Φυσικό πρόσωπο, ανεπάγγελτος, προσαύξησε την περιουσία της κατά 937.220,59 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

5. Ιατρός, σύζυγος της ανωτέρω, προσαύξησε την περιουσία του κατά 320.881,30 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

6. Ιατρός Ε.Σ.Υ., προσαύξησε την περιουσία του κατά 113.780,90 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

2. Ιατρός Ε.Σ.Υ., προσαύξησε την περιουσία του κατά 390.791,75 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

3. Ιατρός – γυναικολόγος δεν εξέδωσε Α.Π.Υ. ή άλλο φορολογικό στοιχείο εσόδου συνολικής αποκρυβείσας αξίας 97.000,00 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

1. Ιατρός, προσαύξησε την περιουσία του κατά 439.234,00 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.