Χιλιάδες εμβολιασμοί σε λαθρομετανάστες του «Ξένιος Δίας»! Ειδικά μέτρα για την καταπολέμηση ασθενειών

  • Iatropedia
Την εστία μετάδοσης διαφόρων λοιμωδών νοσημάτων που μπορεί να προκύψει από τη συγκέντρωση λαθρομεταναστών στα κέντρα κράτησης, επιχειρεί με ειδικό πρόγραμμα εμβολιασμών να καταπολεμήσει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Με ειδικούς επιστήμονες που απέστειλε στην περιοχή της Ξάνθης και της Κομοτηνής όπου κρατούνται μετανάστες στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Δίας», το ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκίνησε σειρά εμβολιασμών ώστε να μην διαδοθούν τυχόν μολυσματικές ασθένειες. Η κινητοποίηση έγινε έπειτα από σχετικό αίτημα της ελληνικής αστυνομίας και ειδικά στις Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης – Κομοτηνής όπου κρατούνται μετανάστες.

Να σημειωθεί ότι ειδικά κλιμάκια επιστημόνων βρίσκονται στην περιοχή του Έβρου εδώ και δύο χρόνια σε όλα τα Συνοριακά Κέντρα Κράτησης Μεταναστών.

Από τον Μάρτιο 2011 μέχρι σήμερα τα κλιμάκια του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ εξέτασαν περισσότερους από 30.000 μετανάστες στην περιοχή του Έβρου.

Στο πλαίσιο αυτό το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ εξέτασε και εμβολίασε όλους τους νεοεισερχόμενους στην περιοχή που κρατούνται χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, παρείχε υπηρεσίες απολύμανσης, μυοκτονίας και απεντόμωσης των ΣυνοριακώνΚέντρων Κράτησης και καθαριότητας.

Από την Δευτέρα 13 Αυγούστου κλιμάκιο του Οργανισμού διανέμει είδη υγιεινής, πρώτης ανάγκης στους κρατούμενους στις Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης – Κομοτηνής.