Χάστε πόντους σε κοιλιά και μέση φυσικά!

  • Iatropedia
Η συγκέντρωση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Έρευνες συνδέουν αυτή την κατάσταση με εμφάνιση καρδιαγγειακών νόσων για ανεβασμένο σάκχαρο στο αίμα καθώς επίσης και για τον καρκίνο παχέως εντέρου.

Οι ίδιες οι έρευνες επισημαίνουν κατηγορηματικά ότι όσοι λαμβάνουν πολλές θερμίδες χωρίς όμως να ασκούνται έχουν διπλάσιες πιθανότητες όχι μόνο να πάρουν κιλά αλλά και να συσσωρεύσουν στην περιοχή της κοιλιάς λίπος.

Οι ειδικοί μελετητές αναφέρουν ότι για να χάστε πόντους στην κοιλιά και στη μέση επιβάλλεται να ακολουθείται μια ισσοροπημένη διατροφή και τακτική γυμναστική ή περπάτημα τουλάχιστον δυο με δυόμιση ώρες την εβδομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό συστήνουν να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες

Στοπ στο λίπος

Βγάλτε από την διατροφή σας το λίπος και κάντε ασκήσεις οι οποίες καίνε το σπλαχνικό λίπος που είναι και το πιο επικίνδυνο.

Προτιμήστε να καταναλώνετε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Στην περίπτωση που δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα γαλακτομικά προϊόντα όπως είναι η φέτα το γιαούρτι επιλέξτε όσο έχουν χαμηλά λιπαρά.

Αντικαταστείτε τα κρέατα με πολλά λίπη με ψάρια τα οποία περιέχουν ωμέγα τρία λιπαρά και κάνουν καλό στην καρδιά ενώ ρίχνουν την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια.

Ένας έξυπνος τρόπος για να περιορίστε τις υπερβολικές ποσότητες φαγητού που τρώτε είναι να τρώτε σε μικρά πιάτα ώστε να περιορίζεται τον αριθμό των γευμάτων που τρώτε.

Όσο πιο μικρές είναι οι μερίδες τόσο λιγότερες θερμίδες θα λαμβάνεται.

πηγή mayo clinic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προστατέψτε την καρδιά σας με Μεσογειακή δίαιτα

Ναι στη μεσογειακή διατροφή, αλλά με τι λεφτά;