Χάος βλέπουν οι φαρμακοποιοί αν ισχύσει η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως σχολιάζει από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο πρόεδρος Κυριάκος Θεοδοσιάδης, "τη δική της συμμετοχή στο χάος που επικρατεί στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων βάζει η κυβέρνηση με τη νέα «ρύθμιση» που περιλαμβάνεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή".

Και περνάει στην αντεπίθεση αναφέροντας:

«Η κυβέρνηση κάνοντας βαθιά υπόκλιση στις επιταγές της Τρόικα, συνεχίζει το  καταστροφικό έργο των προκατόχων της, «ρυθμίζει» το ωράριο λειτουργίας  … απορρυθμίζοντας το, θεωρώντας ότι οι νόμοι της αγοράς μπορούν να εφαρμοστούν και στην Υγεία.

Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση ότι τις επιπτώσεις της δήθεν «απελευθέρωσης προς όφελος του ανταγωνισμού», θα τις υποστούν πάλι, πρώτοι οι ασθενείς  και οι ασφαλισμένοι και βέβαια οι φαρμακοποιοί. Το ίδιο έχει γίνει και με τα ΜΥΣΥΦΑ που οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν, όπως ακριβώς είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει».

Από τον ΠΦΣ θεωρούν προφανές ότι η ασυδοσία που θα επικρατήσει, θα καταργήσει ουσιαστικά τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις ,θα προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες που δεν θα γνωρίζουν πότε ανοίγουν  και πότε κλείνουν τα φαρμακεία.

Προβλήματα

Θα ακολουθήσουν προβλήματα στην προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα τους, γιατί ο ανταγωνισμός θα προκαλέσει το κλείσιμο των μικρών φαρμακείων που βρίσκονται σε μη κεντρικά σημεία και βέβαια ανοίγει η κερκόπορτα για την είσοδο επιχειρηματικών συμφερόντων στην φαρμακευτική περίθαλψη.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι τα Μνημόνια βλάπτουν σοβαρά την Υγεία. Η δε τραγική εννιάχρονη εμπειρία στην χώρα μας έχει δείξει, ότι τα Μνημόνια έχουν προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσαν και υπόσχονταν οι υποστηρικτές τους.

Αληθινά κέντρα υγείας

Τα φαρμακεία μπορούν να αποτελέσουν 11.000 υγειονομικά κέντρα με ουσιαστικό κοινωνικό έργο, αρκεί  επιτέλους η Πολιτεία να κατανοήσει τον σημαίνοντα ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν και να σταματήσει να τα αντιμετωπίζει σαν εμπορικά καταστήματα πειραματιζόμενη σε βάρος της βιωσιμότητας τους

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί σε ετοιμότητα και εγρήγορση τους Φαρμακοποιούς της  χώρας. Έχουμε αποδείξει ότι οι Υπουργικές Αποφάσεις  καταρρίπτονται και τα Μνημόνια απαξιώνονται.