Χάνουμε τελικά το ΕΣΠΑ για την προμήθεια 90 καινούργιων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ;

  • Iatropedia
Έχουν χαθεί τελικά οι προθεσμίες για την προμήθεια των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ μέσω ΕΣΠΑ; Αν όντως έχει συμβεί αυτό, ειδικά μια τέτοια περίοδο ανέχειας για την χώρα, είμαστε πραγματικά ανεκδιήγητοι...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το iatropedia.gr είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και αρκετές εβδομάδες για το ζήτημα αυτό σε άρθρο του που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Αλλά τώρα όπως λένε γιατροί του ΕΚΑΒ, κύκλοι της διοίκησης τους έκαναν λόγο ότι οι ημερομηνίες έχουν εκπνεύσει…. και δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο διαγωνισμός ως τις 31/12/2015 όπως προβλέπεται.

Το σωματείο ιατρών του ΕΚΑΒ σε ανακοίνωσή του μάλιστα αναφέρει ότι «ο δρόμος της διαπραγμάτευσης μετά τους ατυχείς χειρισμούς είναι δυστυχώς υποχρεωτικός, απαιτούνται όμως κάποιες προϋποθέσεις:

1. έγκριση από την αρμόδια αρχή του αιτήματος για διαπραγμάτευση.

2. να γίνει δεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση μια ακόμα παράταση του ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί την προμήθεια.

Το Σωματείο Ιατρών ΕΚΑΒ από τον Ιανουάριο του 2014 έχει ζητήσει την έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού επικαλούμενο τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις καθώς και τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας ΕΚΑΒ.

Είχαμε μιλήσει, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, για τον κίνδυνο να μείνει το ΕΚΑΒ χωρίς ασθενοφόρα και Κινητές Ιατρικές Μονάδες σε περιφέρειες όπου είναι συγκεντρωμένος μεγάλος αριθμός κατοίκων, (σημ. Περιφέρεια Αττικής), να συνεχιστεί η σημερινή απαξίωση και εξαθλίωση με θύματα τους πολίτες και τους εργαζόμενους. Δυστυχώς κάποια… μέλη του ΔΣ ΕΚΑΒ φρόντισαν με την πολύμηνη αρνητική τους στάση να οδηγήσουν την κατάσταση στα άκρα».