Casus Belli για τους φαρμακοποιούς η μείωση του κέρδους

  • Iatropedia
Το δρόμο των κινητοποιήσεων φαίνεται ότι θα πάρουν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας μετά την ξεκάθαρη δήλωση τόσο του νέου πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου όσο και του υπουργού Υγείας Αν.Λοβέρδου ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στη μείωση του ποσοστού κέρδους του κλάδου αλλά και στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών.

Νέο μέτωπο με τους φαρμακοποιούς άνοιξε και …επίσημα πια ο Ανδρέας Λοβέρδος καθώς το επόμενο διάστημα, όπως δήλωσε και ο ίδιος στη Βουλή, θα προχωρήσει στο «κούρεμα» του κέρδους των φαρμακοποιών για την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης.

Οι φαρμακοποιοί σκοπεύουν να αντιδράσουν άμεσα καθώς το μέτρο αυτό θεωρείται κόκκινο πανί για τον κλάδο.

Μάλιστα ήδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας επικαλούμενος τα μεγάλα χρέη των περισσότερων Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς, σκοπεύει να σταματήσει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση προς αυτά χωρίς να αποκλείει και λουκέτο το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο κινητοποιήσεων.

Σήμερα το κέρδος των φαρμακοποιών κυμαίνεται στο 21% παρότι ο κλάδος υποστηρίζει ότι λόγω εξόδων δεν ξεπερνά το 18% ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι να το μειώσει ακόμη και κάτω από 15% χωρίς να αποκλείεται και μια κλιμακωτή αμοιβή με βάση την τιμή του κάθε φαρμάκου.