Business Day στις εγκαταστάσεις της DEMO ΑΒΕΕ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η DEMO είναι σταθερά στο πλευρό των νέων επιστημόνων, προσλαμβάνοντας συστηματικά και επενδύοντας σε νέους απόφοιτους, στηρίζοντάς τους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία σε συνεργασία με το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» διοργάνωσε Business Day στις 22 Μαΐου 2018 και υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της 33 νέους φοιτητές και απόφοιτους.

Οι νέοι επιστήμονες ενημερώθηκαν για την εταιρεία, τη δομή της και τις ευκαιρίες απασχόλησης ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ανώτερα στελέχη για τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους στην αγορά του φαρμάκου.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους Παραγωγής και στα Εργαστήρια, όπου είδαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας μίας Φαρμακοβιομηχανίας. Στη συνάντηση τους δόθηκαν πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους, να γράψουν βιογραφικό και να αντιμετωπίσουν μία συνέντευξη εργασίας, ενώ ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα της DEMO «Start Your Journey», που εγκαινίασε εφέτος η εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα η DEMO δημιούργησε έναν νέο θεσμό Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης, όπου νέοι απόφοιτοι θετικών σχολών (Χημικοί, Βιολόγοι, Φαρμακοποιοί, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί κ.ά) θα μπορούν να κάνουν αίτηση για εφάπαξ χρηματική ενίσχυση, συνοδευόμενη από την δυνατότητα να κάνουν 6μηνη έμμισθη πρακτική άσκηση στην εταιρεία.

Οι υποτροφίες και οι δυνατότητες πρακτικής θα δίνονται με βάση την ακαδημαϊκή επίδοση, αλλά και άλλα κριτήρια, όπως οι προσωπικοί στόχοι και τα επιτεύγματα των υποψηφίων. Οι αιτήσεις γίνονται μέσω του site της εταιρείας ή/και στο ειδικό link www.demo.gr/startyourjourney.

H ημέρα έκλεισε με χαιρετισμό στους νέους από τον Αντιπρόεδρο της DEMO ΑΒΕΕ, κ. Δημήτρη Δέμο και παρουσίαση των ευκαιριών σταδιοδρομίας τους στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Να σημειώσουμε ότι τον Μάρτιο είχε προηγηθεί η συμμετοχή της Φαρμακοβιομηχανίας στο «8ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας», που διοργανώνει κάθε χρόνο ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ κ. Ιορδάνης Λαδόπουλος και η ομάδα του. Την εταιρεία στο Πανόραμα είχε εκπροσωπήσει ο κ. Βασίλης Παρετζόγλου, Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης και ο κ. Θάνος Μυτιληναίος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού.