Αξεπέραστα προβλήματα στο «Σκυλίτσειο» Χίου αν φύγουν οι εργαζόμενοι από τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η λήξη των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών καθώς και του ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού που προσελήφθη από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν από το προσφυγικό, "θα σημάνει την αρχή του τέλους για το νοσοκομείο", επισήμανε χθες σε ενημέρωση προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Χίου, Γιάννης Μαλαφής. Στην ίδια συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν εξάλλου ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, Αθανάσιος Καρτάλης και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείου Χίου, Δημήτρης Κουτσουράδης.

Όπως τονίστηκε, η μη ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού που υπηρετεί στο Σκυλίτσειο θα προκαλέσει άμεσο πρόβλημα στην λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου και κατά συνέπεια θα γίνει καταστροφικό ντόμινο και για άλλες κλινικές.

«Στη συνάντηση που είχαμε με εκπροσώπους του ΕΚΕΠΥ μας ενημέρωσαν ότι οι μοναδικές προσλήψεις που θα γίνουν θα είναι στην ηπειρωτική Ελλάδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, Αθανάσιος Καρτάλης τονίζοντας ότι η υπόσχεση κάλυψης των 5 θέσεων των επικουρικών γιατρών εκ μέρους της διοίκησης του νοσοκομείου, δεν λύνει το πρόβλημα.

(Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το Νοσοκομείο Χίου είναι από τα ελάχιστα στην χώρα χωρίς διοικητή, ακόμα! Χρέη διοικητού εκτελεί μία ψυχίατρος, ως διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου).

Στις τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού αναφέρθηκε  ο εκπρόσωπος του ΣΕΣΝΟΧ, Δημήτρης Κουτσουράδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός και σχεδιασμός για την επίλυσή τους.

skylitseio

Πηγές: politischios.gr