Αύριο στο «Αγία Σοφία» οι νοσηλευτές από την ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ- Δεν «ιδρώνει» το αφτί κανενός από τις καταγγελίες τους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Καταγγέλλουν, επιχειρηματολογούν, παραπονούνται με επίσημο τρόπο αλλά καμία κινητικότητα δεν παρατηρείται σε υπουργείο Υγείας και Παίδων "Αγία Σοφία". Ο λόγος για τους νοσηλευτές ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης του ΕΣΥ που εκπροσωπούνται από την ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ και ζητούν ενδυνάμωση της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο Παίδων "Αγία Σοφία".

Διαβάστε εδώ το προηγούμενο ρεπορτάζ του Iatropedia για τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.

Διαβάστε παρακάτω το σχόλιο του προέδρου της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, Αριστείδη Δάγλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Η πρωτάκουστη αναλγησία των κυβερνώντων και των διοικούντων το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», δεν έχει προηγούμενο… Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας, το αποτέλεσμα είναι μηδενικό.
Κουφός ο Υπουργός, κουφός ο εισαγγελέας, κουφή η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, κουφός ο (μακροβιότερος) διοικητής.

Τα νοσηλευόμενα παιδιά στην μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών αφήνονται έρμαιο στην επισφάλεια της τραγικής υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας και για τη ζωή τους.

Πόσο χοντρό τομάρι άραγε πρέπει να έχει κανείς, για να μην παρεμβαίνει με τα όσα εξοργιστικά, σοκαριστικά και παράνομα καταγγέλλονται από τις ενώσεις των νοσηλευτών;

Αντί 52 νοσηλευτών που προβλέπονται από την σχετική Υπουργική Απόφαση, υπηρετούν μόλις 19…
Τα φάρμακα των 8πμ πολλές φορές δίνονται μετά από ώρες.

Ένας νοσηλευτής,αντί να έχει την ευθύνη μιας κλίνης, αναγκάζεται να έχει την εποπτεία 4 και 5 παιδιών, χωρίς να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Η επαγγελματική εξουθένωση θερίζει πλέον τους νοσηλευτές που έχουν καταντήσει να περιφέρονται σαν φαντάσματα, λίγο πριν το στάδιο της απάθειας…

Κοινοποιήστε όλοι αυτή την έκκληση για άμεση παρέμβαση των υπευθύνων μήπως και καταφέρουμε να σώσουμε την ψυχή όλων μας.

Έχουμε χρέος απέναντι στον κλάδο, αλλά πρωτίστως απέναντι στα παιδάκια που αξίζουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα και όχι απλά μια διεκπεραιωτική διαδικασία περίθαλψης.
Μακάρι κανείς να μην έρθει σ’ αυτή τη θέση: Ούτε των νοσηλευτών, αλλά πολύ περισσότερο, στη θέση των νοσηλευομένων.

Ας φωνάξουμε όλοι, μπας και τους τρομάξουμε να ξυπνήσουν!