Αύριο η κηδεία του Παύλου Γιαννακόπουλου- Συλλυπητήρια από την Φαρμακοβιομηχανία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αύριο το μεσημέρι θα πουν το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο, τον επιχειρηματία, τον αθλητικό παράγοντα, Παύλο Γιαννακόπουλο που έφυγε σε ηλικία 89 ετών. Η οικογένεια έχει εκφράσει από χθες σαφώς τις επιθυμίες της για τον τρόπο που επέλεξε να αποχαιρετίσει τον δικό της άνθρωπο, η ίδια και όσοι τον αγάπησαν. Εν τω μεταξύ, νυν και πρώην διοίκηση του ΣΦΕΕ εκφράζουν την βαθιά τους οδύνη...

H οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου ενημέρωσε ότι η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 15:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Όσοι επιθυμούν να αποδώσουν φόρο τιμής θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον Παύλο Γιαννακόπουλο στο λαϊκό προσκύνημα στο Ναό Θεοτόκου Γοργοεπήκοου και Αγίου Ελευθερίου (εντός του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών) από τις 08:00-13:30.

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο.

Με αφορμή την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο ΣΦΕΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2018- Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εταιρίες μέλη του εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, καθώς και στον όμιλο της Βιανέξ.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος σημάδεψε με την πορεία του μια ολόκληρη εποχή. Πρωτοπόρος και οραματιστής έδωσε μοναδική ώθηση στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και επιχειρηματικότητα. Ήταν ένας σπουδαίος, αλλά και σεμνός Άνθρωπος με ήθος, οξυδέρκεια, καλοσύνη και σπάνια ευγένεια, ένα λαμπερό παράδειγμα πετυχημένου επιχειρηματία και οικογενειάρχη.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος διακρίθηκε για το πάθος του για την καινοτομία, την αφοσίωση του στην οικογένεια της Βιανέξ αλλά και για τη μεγάλη του αθλητική αγάπη, τον Παναθηναϊκό. Το ήθος και η πορεία του αποτελούν φάρο για όλους μας και το μεγάλο έργο που αφήνει θα μας τον θυμίζει για πάντα.

Δήλωση του κ. Διονύση Φιλιώτη, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ, προέδρου EPhForT και τ. πρόεδρου ΣΦΕΕ (2006-2012):

Με συγκινεί βαθιά η είδηση ότι έφυγε από κοντά μας ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, σε όλους τους συνεργάτες του καθώς και στους αμέτρητους ανθρώπους που τον γνώρισαν.

Έφυγε ένας άνθρωπος που ήξερε να σέβεται, να αγωνίζεται και να εμπνέει στο μέγιστο βαθμό. Ένας Έλληνας με ήθος, πυγμή και όραμα για τα μεγάλα και τα ιδανικά. Μια προσωπικότητα που συνδύαζε τα μεγάλα άλματα και τις πρωτόγνωρες επιτυχίες με τον σεβασμό στις θεμελιώδεις αξίες, τη σεμνότητα και την έγνοια για τον συνάνθρωπο.

Όλες αυτές τις αρετές του Παύλου τις αντιλαμβάνονταν αμέσως όσοι τον γνώριζαν, τις ήξεραν οι δικοί του άνθρωποι και τις εκτιμούσαν όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, τόσο στο χώρο του φαρμάκου όσο και του αθλητισμού.

Γνώριζα τον Παύλο και συνεργάστηκα μαζί του από το 1975 και σας διαβεβαιώνω  ότι με την εργατικότητα, την αφοσίωση και την εφευρετικότητά του έδινε το παράδειγμα της προόδου και των υπερβάσεων.

Συνέβαλλε καταλυτικά στην αλματώδη ανάπτυξη του κλάδου του φαρμάκου και στην ταχεία βελτίωση του κλάδου της υγείας στην Ελλάδα, η οποία μέσα σε λίγες δεκαετίες δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από τα προηγμένα Ευρωπαϊκά συστήματα υγείας, τόσο σε επιστημονική επάρκεια όσο και στην πρόσβαση ασθενών στις νέες θεραπείες.

Θα μας λείψει η ευγένεια, η καλλιέργεια, το ήθος, το θάρρος και προπαντός η πίστη ότι το μεγάλο και το άπιαστο είναι εφικτό, μια πίστη που μετέδιδε σε ό,τι κι αν ασχολούνταν. Αυτό ακριβώς το συνολικό παράδειγμα ζωής του, είναι εκείνο που θα μείνει. Είναι το παράδειγμα, που συνδύαζε την πίστη στο αύριο, την ταπεινότητα και τον σεβασμό στους ανθρώπους, που ανήγαγε την επιχειρηματικότητα σε έργο προσφοράς στην κοινωνία, η ηγεσία που άγγιζε τις ζωές και τις καρδιές, εμπνέοντάς μας όλους.