Αθανάσιος Γιαννόπουλος: Κάνουμε ότι μπορούμε για τα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες

  • Iatropedia
Το φλέγον θέμα των ασυνόδευτων παιδιών που έρχονται ως προσφυγόπουλα στην Ευρώπη, απασχόλησε τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιο Γιαννόπουλο, που δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι "για τα παιδιά αυτά αφού εξεταστούν, υπάρχει εμβολιαστική κάλυψη και ιατρική παρακολούθηση αλλά δεν μπορώ να σας πω τι τύχη θα έχουν"...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Τα παιδιά αυτά πηγαίνουν σε ορισμένα κέντρα υποδοχής τα οποία υπάρχουν και έχουν την παρακολούθηση που πρέπει να έχουν. Η τύχη βέβαια των παιδιών αυτών δε μπορώ να σας πω ακριβώς τι θα γίνει. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Τα παιδιά αυτά στερούνται των γονιών τους. Χάσανε τους γονείς τους στο πόλεμο. Κι εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα και καλείται η κοινωνία να παίξει ένα σημαντικό ρόλο, δείχνοντας τη στοργή της και την αλληλεγγύη της».

Ο κ. Γιαννόπουλος σχολίασε σχετικά με την τύχη των μικρών αυτών παιδιών, ότι «μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα ως οργανισμός και θα το παλέψουμε αυτό, να πάρουμε την αναδοχή τέτοιων παιδιών για να μπορέσει να λειτουργήσει πιλοτικά και για άλλους οργανισμούς και για οικογένειες. Είναι ένα θέμα το οποίο ξεφεύγει από τις δυνατότητες και τις αρμοδιότητες τις δικές μας, αλλά είναι ένας έντονος ανθρώπινος προβληματισμός».

Ένα ποσό το οποίο εκταμιεύεται σύντομα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ από το μεταναστευτικό ταμείο, ενώ όπως έχει πει και ο Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα εκταμιευτεί κι ένα ποσό που θα αγγίξει τα 450 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια.