«Αστυνομία»… αυτοκτονιών

  • Iatropedia
Το είδαμε και αυτό: μετά τα φορολογικά μέτρα η κυβέρνηση μας προστατεύει και από τις αυτοκτονίες! Κοινωνικό δίκτυο αντιμετώπισης των αυτοκτονιών και της κατάθλιψης, φαινόμενα που αυξάνονται δραματικά λόγω οικονομική κρίσης, δημιουργεί το υπουργείο Υγείας.

Μια νέα ομάδα κρούσης για να προλαβαίνει τις …αυτοκτονίες αλλά και τα περιστατικά κατάθλιψης συστήνεται με την υπογραφή του υπουργείου Υγείας.

Μπορεί τα φορολογικά μέτρα να αποτελούν μία από τις βασικές αιτίες που πολλοί συνάνθρωποι μας αποφασίζουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους ή κάποιοι άλλοι να εμφανίζουν κατάθλιψη, η κυβέρνηση όμως φροντίζει για όλα…

'Ένα ειδικό κοινωνικό δίκτυο δημιουργείται τις επόμενες ημέρες -όπως ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας- στο οποίο θα συμμετέχουν δικαστές, αστυνομικοί , καθηγητές, ιερείς αλλά και στελέχη οικονομικών υπηρεσιών όπως εφορίες, προκειμένου να εντοπίζονται έγκαιρα όσοι σκοπεύουν να προχωρήσουν στο απονενοημένο διάβημα.

Το εγχείρημα θα υλοποιηθεί άμεσα και θα χρηματοδοτηθεί μέσα από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την ψυχική υγεία. Όσοι θα συμμετάσχουν, όπως είπε ο υφυπουργός Υγείας Μ.Μπόλαρης, θα πρέπει: “ κατά τη διάρκεια της εργασίας τους να …εντοπίζουν όσους πιθανότατα εμφανίζουν κακή διάθεση ή καταθλιπτική συμπεριφορά και μπορεί να οδηγηθούν σε αυτοκτονία”.

Στόχος της κυβέρνησης να αποτρέψει και άλλες αυτοκτονίες δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφεται δραματική αύξηση κυρίως εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων.