Ασθενοφόρα χωρίς καύσιμα ασθενείς χωρίς ελπίδα…

  • Iatropedia
Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως επέστρεψε το Σάββατο από μια διακομιδή στον Πύργο και κλήθηκε πάλι να μεταφέρει έναν ασθενή. Αλλά ο οδηγός του ενημέρωσε ότι είχε ξεμείνει από καύσιμα και το ...ταμείον είναι μείον! Και μέχρι νεωτέρας, οι ασθενείς πρέπει να μεταφέρονται με δικά τους μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Αν ξεκινούσε το ασθενοφόρο με τα οριακά καύσιμα που διέθετε στο ντεπόζιτό του, ήταν πολύ πιθανό να μείνει ακινητοποιημένο κάπου στην διαδρομή. Όπως λένε μάλιστα τοπικά ΜΜΕ «δεν θα έφτανε ούτε μέχρι τη Κρέστενα» . Για να αποφευχθούν λοιπόν τα χειρότερα, κλήθηκε το ΕΚΑΒ να αποστείλει ασθενοφόρο στη Ζαχάρω, ώστε να πραγματοποιήσει αυτό την διακομιδή του δεύτερου ασθενούς.

Και το ασθενοφόρο φυσικά καθυστέρησε καθώς ήταν σε άλλο περιστατικό και διερχόμενο πέρασε κάποια στιγμή και από την Ζαχάρω.

Πασιφανώς, ο μόνος λόγος που δεν θρηνήσαμε τον ασθενή ήταν ότι δεν ήταν πραγματικά επείγον περιστατικό… Αν όμως επρόκειτο για ένα οξύ, δυνητικά θανατηφόρο περιστατικό, τι θα γινόταν;

Χαρακτηριστικό είναι ότι παραμένει εδώ και χρόνια ακινητοποιημένο και το ασθενοφόρο στην Κρέστενα, ενώ τώρα υπολειτουργεί και το ασθενοφόρο της Ζαχάρως… Απ΄το κακό, στο χειρότερο δηλαδή για τους κατοίκους της Ηλείας.