Ασθενείς σε απόγνωση από το μπαράζ απεργιών!

  • Iatropedia
Ούτε ιδιώτη, ούτε γιατρό του ΙΚΑ αλλά ούτε και νοσοκομειακό γιατρό δε θα μπορούν να βρουν οι ασθενείς τις επόμενες ημέρες καθώς σύσσωμος ο κλάδος κατεβαίνει σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενος για τον νέο φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ αλλά και για τη γενικότερη υποβάθμιση του ιατρικού επαγγέλματος και της περίθαλψης.

Σε αναβρασμό είναι όλη η ιατρική κοινότητα η οποία αντιδρά στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον τομέα της υγείας και ειδικά με τον ΕΟΠΥΥ στον οποίο εντάσσονται πλέον 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε πανελλαδική πανιατρική απεργία από τις 2 μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2012.

Γεγονός που σημαίνει ότι μαζί με τους γιατρούς του ΙΚΑ που είχαν αποφασίσει από την αρχή να κατέβουν σε απεργίες τις ημερομηνίες αυτές, ακολουθούν και οι ιδιώτες γιατροί αλλά και οι νοσοκομειακοί.

Μάλιστα οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) ξεκινούν και αυτοί από Δευτέρα 2 Ιανουαρίου μέχρι και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 πανελλαδική αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων.

Τις συγκεκριμένες μέρες οι γιατροί του ΕΣΥ, ειδικοί και ειδικευόμενοι, θα προσέρχονται και θα δηλώνουν παρόντες στην εργασία τους, θα αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά και θα εκτελούν όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά τους, πλην εκείνων που αφορούν στη λειτουργία των τακτικών ιατρείων.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας: «Οι νοσοκομειακοί γιατροί, κομμάτι μαχητικό του ιατρικού κινήματος, δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς στην κυβερνητική επέλαση. Δεν πρόκειται να επωμιστούν την περίθαλψη όλου του ελληνικού πληθυσμού, συνεργώντας στην κατάρρευση των εξωτερικών ιατρείων και ασκώντας ιατρική της άσπρης μπλούζας στα εκατομμύρια ασθενών που προσέρχονται στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας».