Η ασθενής αρνήθηκε να μπει στο ασθενοφόρο, οι διασώστες την…πλήρωσαν

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ποινή στέρησης μισθού σε διασώστες του ΕΚΑΒ προκαλεί αντιδράσεις στην Άρτα καθώς όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, από την πρώτη στιγμή έπραξαν τα δέοντα και ανάλογα περιστατικά άρνησης μετάβασης στο νοσοκομείο, αντιμετωπίζουν συχνά…

Ποινή στέρησης 2 ημερών μισθού επιβλήθηκε σε διασώστες του ΕΚΑΒ στην Άρτα, για ένα συνηθισμένο περιστατικό. Συγκεκριμένα, προ 2ετίας  διασώστες κλήθηκαν να μεταβούν σε χωριό της για να παραλάβουν ηλικιωμένη με ορθοπαιδικό πρόβλημα. Οταν έφτασαν όμως στην οικία της,  παρουσία του γιου της και της εγγονής της , αφού έβαλαν την ηλικιωμένη στην ειδική καρέκλα μεταφοράς εκείνη αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η εγγονή της μάλιστα υπέγραψε όπως ορίζει το «πρωτόκολλο» του ΕΚΑΒ για περιπτώσεις άρνησης μεταφοράς του ασθενή.

Την επόμενη μέρα συγγενείς της ηλικιωμένης κάλεσαν εκ νέου το ΕΚΑΒ με τους διασώστες να μεταβαίνουν και πάλι στο χωριό και να παραλαμβάνουν τελικώς την ασθενή. Το εν λόγω περιστατικό πέρασε διοικητικό συμβούλιο τον Απρίλη 2016 και προωθήθηκε αρμοδίως τον Οκτώβρη 2017 για τις περαιτέρω διαδικασίες, με τους διασώστες να τιμωρούνται από τη Διοίκηση της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ, με στέρηση μισθού δύο ημερών. Ο λόγος; Προφανώς επειδή επέτρεψαν την πρώτη φορά να μην μπει στο ασθενοφόρο η ηλικιωμένη.

Γιατί;

Το γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας  για να ακολουθήσει η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης-διαμαρτυρίας, για την τιμωρία των συναδέλφων τους, παρόλο που έκαναν όλα όσα προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η ανακοίνωση του Σωματείου για τους διασώστες του ΕΚΑΒ

«Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για την τιμωρία των συναδέλφων μας για συμβάν που αντιμετωπίζεται κατά κόρον πανελλαδικά. Η διεύθυνσή μας εξάντλησε όλα τα όρια της αυστηρότητας.

Δεν είναι δυνατόν να μας αφήνει  βορά σε ανυπόστατες και απαράδεκτες καταγγελίες. Ο διευθυντής θα έπρεπε να τις απορρίπτει εκ της γενέσεως τους και όχι να τις ενθαρρύνει. Κ. διευθυντά, τα λόγια «ήρωες, αιχμή του δόρατος, πανεπιστημιακό ΕΚΑΒ» πρέπει να συνοδεύονται από ανάλογες πράξεις και όχι τιμωρίες. Εμείς σαν Δ.Σ. του Σωματείου θα υποστηρίξουμε τους συναδέλφους  με κάθε μέσο μέχρι να αποκατασταθεί αυτή η κατάφωρη αδικία.

Πηγή: epirus-tv