Ασθενεί το «Αττικόν»! Αρνούνται οι εργαζόμενοι να εφημερεύσουν

  • Iatropedia
Τα ράντζα αλλά και έλλειψη προσωπικού στο Αττικόν έχουν κάνει τους εργαζόμενους να προχωρούν πλέον σε δυναμική αντίδραση βάζοντας λουκέτο ακόμη και στην εφημερία. Δείτε αναλυτικά πότε δε θα εξυπηρετηθείτε.

Το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου αποφάσισε να αναστείλει τη γενική εφημερία αύριο Τρίτη 22 Ιανουαρίου και το Σάββατο 26 του μήνα, καθώς και όλες τις τακτικές εισαγωγές, εκτός των ογκολογικών ασθενών που είναι σε πρόγραμμα Χημειοθεραπείας ή Ακτινοθεραπείας, των παιδιών (Παιδιατρική Κλινική), των επιτόκων (Μαιευτική Κλινική) και των αιμοκαθαρόμενων ασθενών.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις και να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των ράντζων καθώς “και να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του με ασφαλή τρόπο και ανθρωπιστικό πνεύμα για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους”.

Όπως αναφέρουν η εφημερία στις 30/01/2013 θα πραγματοποιηθεί κανονικά υπό την προϋπόθεση της θεσμοθετημένης από την Πολιτεία και το ΕΚΕΠΥ συνεφημέρευσης του ΑΤΤΙΚΟΥ με άλλα Νοσοκομεία. Εκτός αυτού ζητούν η Γενική Εφημερία να ξεκινά με κενές κλίνες του 25% τουλάχιστον της δύναμής του νοσοκομείου.