Άρχισε πληρωμές ο ΕΟΠΥΥ ποιοι και πόσα θα λάβουν

1474ef226871453fbec656a59d0875ce.JPG
Χριστουγεννιάτικη έκτακτη επιχορήγηση θα λάβει τελικά ο ΕΟΠΥΥ για να εξοφλήσει ορισμένα από τα χρέη του προς τους παρόχους όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ποιοι θα πάρουν τα 100 εκατ. ευρώ;

Τελικά η πολυπόθητη δόση έρχεται και μάλιστα σταδιακά. Έτσι σταδιακά φαίνεται ότι θα πληρώνει και ο ΕΟΠΥΥ θα χρέη που έχει προς τους παρόχους του οι οποίοι περιμένουν καρό τώρα να κάνουν …Χριστούγεννα.

Γιατροί, φαρμακοποιοί, ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία είναι σε αναμονή να εισπράξουν τα οφειλόμενα.

Προς το παρόν και πριν την εκπνοή του έτους, ο ΕΟΠΥΥ θα λάβει έκτακτη επιχορήγηση 100 εκατ. ευρώ όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Ειδικότερα θα υπάρξει έκτακτη επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεων σε νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, γιατρούς κ.λπ. ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ρευστό θα δούνε και οι φαρμακοποιοί αφού θα γίνει εξόφληση των απλήρωτων υποχρεώσεων του Σεπτεμβρίου από συνταγές που έχουν εκτελέσει (συνολικά θα εκταμιευθούν 80 εκατ. ευρώ). Ήταν άλλωστε και ένας από τους λόγους που είχαν προχωρήσει στις πρόσφατες απεργίες.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Διαβάστε επίσης:

Επιδόματα τοκετού μόνο για γέννες στο...σπίτι! Τι αναφέρει ο νέος κανονισμός ΕΟΠΥΥ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends